Hlavní obsah

Milan Šteindler zkouší kultovní Kancl po česku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Milan Šteindler začal točit pro ČT českou verzi britského seriálu Kancl. V seriálu hrají Václav Kopta, Sára Venclovská, Michal Dalecký, Radim Novák, Pavla Vitázková a další.

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

Článek

Slavný Kancl (The Office) vznikl ve Velké Británii v roce 2001 pro BBC. Originalita pořadu nadchla i Američany a začali natáčet vlastní seriál odvozený od původního, který psali Ricky Gervais a Stephen Merchant. Gervais hrál stejnou roli šéfa jako Američan Steve Carrell, velmi se jí proslavil a jako herec se posunul k celovečerním snímkům. Teprve předloni rozhodli v USA o ukončení natáčení Kanclu, který sbíral ceny Emmy.

”Britský Kancl znám už dlouho a jsem jeho fanoušek,“ řekl režisér Milan Šteindler a dodal: „Když za mnou přišel producent s nabídkou režie české verze, myslel jsem, že se zbláznil. Ale bral jsem to jako výzvu a souhlasil jsem, i když si nejsem jist, jestli jsem se nezbláznil taky.“

Foto: Česká televize

Václav Kopta a Pavla Vitázková

„Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office,“ uvedl v závěru loňského roku pro Českou televizi Ricky Gervais, herec a spoluautor formátu, a dodává: „Klidně můžeme začít vtipkovat na téma dalšího tučného šeku pro Gervaise.“

Děj je přizpůsoben českým poměrům. Odehrává se v brněnské pobočce velkoobchodu s papírem, kterou řídí vedoucí Marek Chvála, sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti.

Unikátní je na Kanclu především práce s trapností, ze které v britské verzi vyrůstal veškerý humor.

„Trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost a řekl bych, že neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně,“ dodal režisér Milan Šteindler.

Reklama

Výběr článků

Načítám