Hlavní obsah

Mikolas Josef vystoupil na Václaváku v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Mikolas Josef, který skončil šestý v letošním třiašedesátém ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest v Lisabonu, se v pondělí večer představil na Václavském náměstí v Praze. Na jeho krátké vystoupení dorazila necelá tisícovka diváků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mikolas Josef se svými příznivci na Václavském náměstí v Praze.

Článek

Mikolas Josef si koncert u sochy sv. Václava naplánoval kvůli tomu, aby svým českým fanouškům poděkoval. Zazpíval několik písniček, doprovodil se při nich hrou na kytaru a pozval na scénu i dva tanečníky, kteří mu na Eurovizi v Lisabonu byli při vystoupení partnery.

Foto: ČTK - Michaela Říhová

Mikolas Josef mezi fanoušky.

Hovořil také o tom, jak s hudbou začínal, a vzpomínal na léta, kdy hrál na ulici jako busker. Několik vystoupení tehdy absolvoval i na Václavském náměstí.

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký mu pak předal pamětní medaili a přiznal, že se zpěvákem diskutovali o situaci kolem pouličních umělců v Praze. Po svém vystoupení se Mikolas Josef podepisoval fanouškům a diskutoval s nimi.

Foto: ČTK - Michaela Říhová

Mikolas Josef se představil u sochy sv. Václava.

Zanedlouho odletí do Los Angeles nahrávat do jednoho z tamních studií. Letos v dubnu podepsal nahrávací smlouvu s německou pobočkou Sony Music.

Reklama

Výběr článků

Načítám