Hlavní obsah

Michal Horák uvádí nové album písní a klipem Plány jdou

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to bezmála dva roky, co písničkář Michal Horák debutoval albem Michalovo cédéčko. Za tu dobu potvrdil, že patří mezi zajímavé tváře nové generace písničkářů. Svou druhou desku nazval Michalbum. Vyjde 24. září, naváže na ni říjnové turné o sedmnácti zastávkách. Nyní k němu vychází singl a videoklip Plány jdou.

Michal Horák v klipu k písni Plány jdouVideo: Supraphon

 
Článek

„Nedávno mě oslovil sbor ze základní školy v Říčanech, jestli bych jejím členům nepokřtil cédéčko, které nahráli distančně během lockdownu. Už to mě tehdy zaujalo. A když jsem zjistil, jak je sbor šikovný, neváhal jsem a zase jsem si zkusil něco pro dětské osazenstvo napsat. Zároveň jsem proseděl mnoho hodin ve studiu s producentem a kamarádem Filipem Vlčkem, se kterým jsme dali písničce tu správnou podobu,“ řekl Horák.

„Klipu se opět ujal Martin Hammerschlag, jenž mi dělal téměř všechny klipy před tím. Bylo to náročné, ale mám dojem, že se nám povedlo něco neobvyklého, a mám z toho radost,“ dodal.

Samotné album je pak pro Horáka již charakteristickou kombinací skočných melodií, nakažlivé energie, jisté bezstarostnosti i umu s vtipnou nadsázkou glosovat každodennost.

„Od svého prvního alba rozhodně vnímám rozdíl ve větší soudržnosti písniček. Ačkoli opět lítám ze stylu do stylu, písničky na albu většinou nejsou starší dvou let, a jsou tudíž víc odrazem toho, jak píšu a uvažuju teď. Celkově jsem si zkrátka tohle album udělal víc tak, jak je mi libo, a musím říct, že jsem maximálně spokojen, což se mi stává málokdy,“ vyznává se na adresu své albové dvojky zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista, který kromě muziky stíhá také studium Pedagogické fakulty UK.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám