Hlavní obsah

Na karlovarském festivalu se letos poprvé jezdí na elektrokolech

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjčovna jízdních kol na Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech funguje již osmým rokem, ale letos poprvé nabízí ve svých půjčovnách elektrokola. Jízdní kola slouží k rychlé dopravě mezi jednotlivými kinosály, ale také ze Stanového městečka do centra města.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nejvíce jízdních kol se na festivalu půjčuje u hotelu Thermal.

Článek

„Velkou novinkou letošního ročníku je, že jsme vedle sedmdesátky klasických jízdních kol zařadili do nabídky festivalové půjčovny i deset nejmodernějších elektrokol,“ uvedl Jiří Jetmar ze Ski a Bike Centra Radotín, které festivalovou půjčovnu kol Specialized provozuje.

Právě o elektrokola je mezi filmovými diváky největší zájem. „Jakmile někdo elektrokolo vrátí na stanoviště, hned je o ně přednostní zájem,“ popsal zástupce festivalových půjčoven.

Jízdní kolo si na MFF za první čtyři dny zapůjčilo na tři tisíce filmových fanoušků. Je to o něco více než vloni. „Nejsilnější byla rozhodně neděle, kdy se půjčilo 905 kol,“ konstatoval Jetmar.

Festivalovou půjčovnu kol najdou návštěvníci na čtyřech nejvíce exponovaných místech festivalu; na terase u hotelu Thermal, vedle Grandhotelu Pupp, na Divadelním náměstí a ve stanovém městečku v areálu přírodního koupaliště Rolava. Kolo je možné vyzvednout na jednom stanovišti a vrátit na jiném, což z něho dělá ideální dopravní prostředek pro pohyb po městě.

Půjčovna má otevřeno denně od 8 do 23 hodin. Kola si mohou půjčit všichni návštěvníci festivalu po předložení Festival Passu nebo akreditační karty a platného dokladu totožnosti, a to až na 4 hodiny. První hodina půjčení je zdarma, každá další započatá hodina je za 100 Kč.

Kola jsou vybavena vším potřebným od blikaček přes brašnu, zámek až po helmu a mapu města. „Ještě se nám nestalo, ani historicky, že by někdo kolo nevrátil,“ poznamenal Jetmar, podle kterého je ráno největší nápor na půjčovnu ve stanovém městečku. Nejvíc se ale kola půjčují u Thermalu, kde se uskuteční zhruba polovina ze všech výpůjček. Asi čtvrtina pak probíhá u GH Pupp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám