Hlavní obsah

Kazma si vystřelil z karlovarského festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Smrdělo to hned, ne?“ těmito slovy přivítal v úterý novináře na tiskové konferenci moderátor Kazma. Původně ji společnost Bontonfilm svolala k novému filmu Tajný zákop. Místo slibovaného filmu z 2. světové války, místo slibovaných herců přišlo překvapení: místo nového snímku, který sliboval mimo jiné Jiřího Bartošku v roli nacisty, Kazma představil jen svůj vlastní nový projekt.

Záznam: Neuvedení filmu Tajný zákopVideo: Novinky

 
Článek

Bontonfilm informoval o natáčení filmu novináře a veřejnost ještě před 57. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Měl ho točit režisér Andy Fehu. Sliboval hvězdné obsazení. Nacisty se stali Jiří Bartoška, Ondřej Sokol, Hynek Čermák, Kryštof Hádek a Jiří Langmajer. Ti také skutečně jeden natáčecí den absolvovali s vidinou, že dostali role ve válečném velkofilmu.

Jak se ale v úterý ukázalo, Kazma si vystřelil ze všech: z herců, vedení festivalu i novinářů. „Následky si ponesu sám,“ sdělil přítomným.

Žaloby prý nehrozí

Na dotaz Novinek, zda se nebojí Bontonfilm žalob ze strany herců, kteří se mohou cítit zneužití, odpověděl mluvčí distribuční společnosti Lukáše Vedral, že nikoli: „Jako distributor předpokládáme, že producent filmu má všechna práva vypořádána. Pokud tomu tak není, případné žaloby pak budou směřovat na producenta filmu, který také bude muset nést jejich následky. Projekty Kamila Bartoška, známého jako Kazma, jsou specifické a z právního hlediska rizikové. Přesto věříme, že uvedení do kin nic neohrozí.“

Jinými slovy, nikdo z těch, kteří měli v údajném velkofilmu hrát, do Varů na úterní tiskovku ani nemířil. Za svou práci dostali zaplaceno a natočená válečná scéna může skutečně být Kazmou použita.

Bartoška, Langmajer, Čermák, Sokol jako nacisti. Do kin míří válečný film Tajný zákop

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám