Hlavní obsah

Sir Michael Caine si vystačil při zahájení festivalu s minerálkou

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako neuvěřitelně sympatického a velmi pozitivního člověka vnímal personál hotelu Thermal dvojnásobného britského držitele Oscara sira Michaela Caina na úvodním večírku po slavnostním zahájení letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Herec Michael Caine převzal z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Článek

Osmaosmdesátiletá herecká legenda převzala na festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Při úvodním večírku, který nabízel spoustu dobrot z regionálních potravin, si ale vystačil pouze s minerálkou Mattoni. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery karlovarského festivalu.

„Ptal jsem se kolegyň, které jej obsluhovali, a za celý večer si prý dal pouze mattonku,“ uvedl provozní ředitel Thermalu Břetislav Benda.

„Je to velký sympaťák. Říkali jsme mu mezi sebou dědeček hříbeček. Byl totiž velmi milý a skoro pořád se smál. Moc se nám líbil,“ popsala jedna ze servírek, která měla na starosti VIP salonek určený pro největší hvězdy festivalu včetně Caina. „Moc dobře se mu už v jeho letech nechodí, ale držel se na výbornou. Byl opravdu neuvěřitelně pozitivní,“ popisovala její kolegyně.

Michael Caine převzal Křišťálový glóbus, karlovarský festival začal

MFF KV

Zahajovací party, které se účastnila zhruba jedna tisícovka hostů, se líbila. „Večírek proběhl stejně dobře jako v letech minulých. Všichni byli spokojení. Asi nejvíce chutnala medová šunka Zvonilka v malinovém prachu se švestkovým pyré,“ konstatoval Benda. „V sobotu dopoledne nám ještě někteří hosté telefonovali a chválili menu připravené z regionálních potravin. Moc jim chutnalo a my jsme rádi, že se to povedlo,“ dodal provozní ředitel.

Aby také nebyli hosté spokojení, když se podávaly formou fingerfoodů takové dobroty jako například mini rolky vytvořené z tříkilových kuřat z farmy Černíkův dvůr s lilkovým válečkem nebo srnčí medailonky ze zvěřiny Krušných hor a Šumavy zpracovávané řeznictvím Petron a na festivalu podávané se šípkovou pěnou a ořechovou kroketou.

Thermal spolupracuje například se statkem Bor, který kousek od Karlových Varů produkuje mimo jiné výtečné mléčné výrobky. „Připravili pro nás čerstvé sýry, které jsme podávali s čerstvými rajčátky a bazalkovou pastou,“ prozradil Benda. Mezi dlouhodobě oceňované regionální výrobce patří například Karlovarská pekárna, která dodala mimo jiné výtečný chléb Kolonáda, do kterého se přidává nejenom pivo, ale další příměsí je i Vřídelní sůl.

Zahájení karlovarského festivalu ovládnou regionální dobroty

MFF KV

Srnčí medailonky byly upravené se šípkovou pěnou a ořechovou kroketou. Tříkilová kuřátka z farmy Černíkův Dvůr proměnili mistři řezníci a kuchaři v miniroládky s lilkovým válečkem a nechyběla ani kachní prsíčka. V nabídce byl také Plzeňský guláš se šunkovými bramboráky, protože prezident festivalu Jiří Bartoška nedá dopustit na klasickou českou kuchyni. Dobroty se zapíjely plzeňským Prazdrojem, vínem z moravského vinařství Marcinčák a samozřejmě u Caina na festivalu tolik oblíbenou mattonkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám