Hlavní obsah

Pod Chebským mostem se při festivalu střídají dětská divadla a různé kapely

Na Letní divadelní scéně pod Chebským mostem, který v centru Karlových Varů překonává řeku Ohři, se při filmovém festivalu střídají každý den dětská divadelní představení s kapelami nejrůznějších žánrů. Akce jsou pořádány jako jedna z doprovodných akcí letošního 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarská kapela Fish Flesh Field vystupovala na Letní scéně pod Chebským mostem.

Článek

„Každý festivalový den uvádíme od čtyř hodin odpoledne pohádku a zpravidla od osmi hodin večer koncerty,“ uvedl Libor Balák, principál pořádajícího Karlovarského hudebního divadla - Divadla dětí.

„Tentokrát je více kapel, protože v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu jsou na programu dvojkoncerty,“ pokračoval principál s tím, že pak začínají první koncerty již v sedm a druhé od půl deváté. „Pro pohádková divadelní představení jsme vybrali naše spřátelená divadla a ta si oproti loňsku vyměnili repertoár, to znamená, že rodiče s dětmi uvidí jiná pohádková představení než v minulých letech,“ dodal Balák.

 Vstup zdarma

Podle něj mají akreditovaní hosté festivalu vstup na představení zdarma. Jinak je vstupné na divadelní představení šedesát a na koncerty sto korun. „Vstupné je milosrdné,“ komentoval šéf divadla.

Pro návštěvníky scény je přímo pod mostem přichystaná možnost občerstvení. Kapacita hlediště, které tvoří posezení na dřevěných špalcích, je dvě stě míst, připomněl Balák. „Jsou to opět špalíky, ale letos jejich cena dosáhla dvanáctinásobku ceny oproti těm, za které jsme je pořizovali, když jsme před zhruba třiceti lety začínali,“ posteskl si principál.

 Bude i hudba

Samotnou organizaci Letní divadelní scény převzalo podle Baláka mládí Karlovarského hudebního divadla – Divadla dětí. „Všechno je zajištěné a připravené lépe než v letech minulých,“ pochvaloval si šéf divadla. „Chuť je ze strany našeho divadla, chuť se prezentovat je ze strany účinkujících, a chuť je cítit i z publika,“ popsal Balák.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Divadlo Pruhované panenky uvedlo mimo jiné pohádku O třech neposlušných kůzlátkách.

Ten se nejvíce těší na pohádky Divadla loutek. „Ta jejich představení jsou velká paráda a mám je rád,“ svěřil se principál. „Z muziky je pro mě nejzajímavější kapela Krylobeat, což jsou kluci, co hrají písně Karla Kryla ve formě beatu,“ pokračoval Balák s tím, že jeho oblíbenou je rovněž undergroundová kapela Senomet.

Z dalších divadelních souborů se pod Chebským mostem představilo například divadlo Pruhované panenky. Na programu je Sváťovo divadlo nebo Divadlo Letadlo. Z kapel pak Roháči z Lokte stanuli na podiu v neděli, hard rocková kapela Atomic, místní Kozatay a Tajfun nebo Staré Pušky.

Reklama

Výběr článků

Načítám