Hlavní obsah

Na karlovarský festival se akreditovalo 11 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř jedenáct tisíc lidí (10 989 ) se letos akreditovalo na 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV). V průběhu festivalu se uskutečnilo 445 filmových představení a bylo prodáno celkem 123 517 vstupenek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zahajovací večer 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na snímku plakát s Russellem Crowem před hotelem Thermal.

Článek

Festival promítal 185 filmů, z toho 116 celovečerních hraných, 28 celovečerních dokumentárních a 41 krátkých filmů. Z filmů uvedených na MFF KV mělo na festivalu 36 světovou, 11 mezinárodní a 5 evropskou premiéru. 188 projekcí osobně uvedla delegace tvůrců. Uskutečnilo se 93 projekcí pro novináře a filmové profesionály.

Celkem 942 producentů, nákupčích filmů, prodejců, distributorů, dramaturgů filmových festivalů, zástupců filmových institucí a dalších filmových profesionálů bylo na festivalu akreditováno. 480 akreditovaných filmových profesionálů přijelo na festival ze zahraničí.

Z celkem sedmadvaceti nových filmů a vznikajících projektů ve třech platformách si vybíralo 149 nákupčích a distributorů a 120 dramaturgů filmových festivalů.

Reklama

Výběr článků

Načítám