Hlavní obsah

KVIFF: Hvězdy si budou moci opéct špekáčky

Rudolf Voleman, Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špekáčky nad ohněm si budou moci v sobotu večer při závěrečné party 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech opéct u Grandhotelu Pupp filmové hvězdy. Ve slavnostním rozlučkovém menu nebudou dále chybět ani tradiční dobroty, ať už se jedná o nejrůznější krájená a grilovaná masa nebo české dezerty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Grandhotel Pupp v Karlových Varech na snímku z 14. června 2019.

Článek

„Výběr bude poměrně široký,“ uvedl šéf kuchař GH Pupp Miroslav Kubec. „Nabídneme hostům grilování na terase Rendez Vous, kde bude k dispozici food zóna,“ pokračoval s tím, že se bude grilovat na speciálních kruhových grilech.

„Máme připravené hovězí marinované maso na whisky nebo kuřecí maso marinované na bylinkách či lososový pstruh na citrónové trávě,“ doplnil Kubec s tím, že hotel mimo jiné spolupracuje s restaurací zaměřující se na asijskou kuchyni, která bude na terase nabízet oblíbené asijské dobroty ze svého kulinářského umění.

 Dezerty i oheň

Jeden ze sálů Grandhotelu Pupp bude nabízet mezinárodní kuchyni. „Festival je mezinárodní, takže budeme dělat francouzské teriny, japonské sushi nebo španělské tortilly,“ popisoval Kubec.

„Na krájecí stanici bude k dispozici vše od hovězího po vepřové maso, ale chybět nebude ani nabídka teplých jídel,“ popsal v kostce nabídku, která bude zhruba patnácti stům hostů k dispozici ve velkém sále GH Pupp.

„Každé místo jsme tam oddělili a v každém z nich budeme připravovat jiný sortiment tak, abychom masu lidí trochu rozhýbali,“ konstatoval šéfkuchař.

Sál pro dezerty

„Jeden ze sálů bude věnován kompletně dezertům, kde chceme prezentovat českou cukrářskou školu,“ uvedl šéfkuchař.

„Chybět nebudou větrníky a kremrole, jak je může každý znát z naší kavárny. Budeme určitě připravovat i náš signifikantní Pupp dezert, který tu v rámci hotelu nesmí chybět,“ popisoval Kubec s tím, že v nabídce bude ale i dezert Pavlova.

„A nerad bych zapomněl, že tady máme exkluzivní banketový prostor, kterému říkáme Hubertus,“ pochlubil se Kubec. „Jedná se o prostor ve skále, kde budou mít naši hosté možnost opékat si vuřty nad ohništěm,“ prozradil šéfkuchař s tím, že prostor ve skále prapůvodně sloužil jako lednička hotelu.

„Z rybníku se vytáhla velká kra, a ta se uložila na konec tohoto skalního prostoru a díky tomu si naši předkové dokázali uchovávat čerstvé maso a zeleninu. Později byl prostor využíván jako vinotéka a my jej přeměnili na prostor banketní,“ dodal.

Opečené pekáčky budou moci hosté party zapít plzeňským pivem Pilsner Urquell, jehož je jakožto oficiálního piva festivalu připraveno deset sudů. „Z nealko nápojů jsou to například minerálky nebo pepsi,“ připomněl další festivalové nápoje FMB manažer GH Pupp Martin Kruml.

Víno z Moravy

„Co se týká vína, tak připraveno je čtyřicet kartonů bílého a stejný počet červeného vína z vinařství Marcinčák, jež je oficiálním vínem festivalu,“ pokračoval manažer.

„Z bílých vín to bude ryzlink vlašský, ročník 2019 z Mikulova, a pak také ryzlink, ročník 2018, v obou případech se jedná o suchá vína. Z červených vín pak budeme nabízet pinot noir z Novosedel, ročník 2016 a pak velmi oblíbené cuvée Bokovka, ročník 2018,“ uzavřel Kruml.

Reklama

Výběr článků

Načítám