Hlavní obsah

Robin Wrightová uvedla ve Varech film Princezna Nevěsta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká herečka Robin Wrightová uvedla v pátek od dvou hodin odpoledne na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech snímek, který ji kdysi proslavil. Jmenuje se Princezna Nevěsta a promítá se ve Velkém sále hotelu Thermal. Wrightová patří k osobnostem, které si z 57. ročníku MFF KV odvezou cenu prezidenta.

Živě: Robin Wright uvádí film Princezna nevěstaVideo: Novinky

 
Článek

Výběr filmu, který se na její počest promítá, není náhodný. Právě role princezny Pomněnky, příběh plný příšer, kouzel a zázraků režiséra Roba Reinera z ní v roce 1987 udělal hereckou hvězdu. Před tím se prosadila jako modelka.

Víte, že film je?

„Zajímalo by mě, jestli aspoň polovina z vás ví, že tenhle film vůbec existuje… Jsem v tomhle byznysu přes čtyřicet let a tohle je jeden z filmů, které jsem natočila. A jsem opravdu ráda, že si vybrali opravdu tento film,“ řekla s tím, že je to jeden z ikonických snímků ve Spojených státech a že patří mezi stovku nejúspěšnějších filmů vůbec.

A dle mnohých jde i o jeden z nejromantičtějších filmů, které byly kdy natočeny. Divákům v sále prozradila, že film je o velké, skutečné lásce. Popřála jim, aby si ho užili. „To, co uvidíte, je opravdu originální,“ dodala.

Umělecký ředitel Karel Och následně doplnil, že Princeznu Nevěstu diváci ve Velkém sálu hotelu Thermal uvidí z 35 mm kopie, což je v současnosti opravdu zvláštní okamžik.

Robin Wrightová, herečka, režisérka a filantropka

  • Narozena 8. dubna 1966.
  • Nedávno režírovala první celovečerní titul Země, hrála v něm hlavní roli. Premiéru si odbyl na festivalu Sundance. Krátce poté režírovala několik epizod seriálů Ozark a Jen mi dál lži.
  • Lásku k režii realizovala i v několika epizodách populárního seriálu Dům z karet. V něm také hrála.
  • V roce 2017 si zahrála poručici Joshi ve filmu Blade Runner 2049 či generálku kmene Amazonek Antiope ve filmech Liga spravedlnosti a Wonder Woman, nejvýdělečnějšího „superhrdinského“ snímku všech dob. Následující rok si roli Antiope zopakovala ve filmu Wonder Woman 1984.
  • Letos na podzim ji uvidíme v hlavní roli fantasy filmu Damsel, kde si zahraje po boku Millie Bobby Brownové. A také ve filmu Here režiséra Roberta Zemeckise, kde bude jejím hereckým partnerem Tom Hanks.
  • První dvě nominace na Zlatý glóbus a cenu Screen Actors Guild za nejlepší herečku ve vedlejší roli má už z roku 1995, a to za roli Jenny v oscarovém filmu Roberta Zemeckise Forrest Gump. Druhá nominace na cenu Screen Actors Guild za nejlepší herečku v hlavní roli přišla dva roky nato, za roli ve filmu Nicka Cassavetese Je tak úžasná, a třetí nominaci, za nejlepší herečku v televizním filmu, si vysloužila za film Freda Schepisiho Zánik Empire Falls.
  • Angažuje se v charitě, mimo jiné působila jako mluvčí organizace Enough Project, neziskové organizace usilující o mír v Kongu.
  • Bývalá žena Seana Penna. Mají spolu dvě děti.

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Princezna Nevěsta

Může se vám hodit na Firmy.cz: HOTEL THERMAL****

Reklama

Výběr článků

Načítám