Hlavní obsah

Filmy z letošního karlovarského festivalu jsou ke zhlédnutí online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Výběr filmů, které se letos představily v rámci 56. karlovarského filmového festivalu (MFF KV), můžete do 20. července zhlédnout také online na platformě KVIFF.TV. Internetovou filmotéku chce tým festivalu nadále rozšiřovat o celoroční nabídku prověřených filmů.

Filmy z letošního karlovarského festivalu jsou ke zhlédnutí onlineVideo: Novinky

 
Článek

„Kdo filmy nestihnul, nebo do Varů nepřijel, tak má deset dní šanci ochutnat to, co mohli diváci vidět tady ve Varech,” řekl výkonný ředitel KVIFF.TV Ivo Andrle.

Na platformě KVIFF.TV je tak od 10. do 20. července možné z letošních festivalových filmů zhlédnout například britsko-americký film All inclusive s Paulem Mescalem v hlavní roli, který zaujal už na letošním festivalu v Cannes, nebo bolívijské drama Utama, které získalo cenu na letošním festivalu Sundance.

„Bude to ale i film Jaromila Jireše Žert, který měl světovou premiéru v restaurované verzi právě v Karlových Varech, anebo film Záře, za který Geoffrey Rush, host letošního festivalu, dostal Oscara,” doplnil umělecký ředitel MFF KV Karel Och.

Happy Birthday dear Geoffrey. Festivaloví fanoušci Rushovi zazpívali k narozeninám

MFF KV

Podle Andrleho je tento přístup v rámci filmových festivalů unikátní. „Výběr je poměrně raritní, nevím o tom, že by někde na světě festival hned po jeho skončení dal takovou šanci divákům,” zmínil.

Filmy po celý rok

Festivalová online televize KVIFF.TV se také rozšiřuje o celoroční nabídku prověřených snímků, které prošly kurátorským dohledem týmu karlovarského festivalu. Jejich online videotéka nabízí k zakoupení jednotlivé snímky i možnost měsíčního a ročního předplatného.

„Nepůjde jen o filmy samotné, ale na platformě je už nyní přes 800 videí, které filmy doprovázejí a které vysvětlují, proč ty filmy jsou na platformě,“ přiblížil Andrle.

Benicio Del Toro: Česko je kulturní místo, proto se tu cítím jako doma

MFF KV

Podle Ocha myšlenka na celoroční online filmotéku festivalu vznikala dlouhodobě jako možnost, jak rozšířit klasický model projekcí a distribuce. „Chceme ovládnout digitál, chceme ho mít pod kontrolou tak, abychom jej mohli kombinovat s fyzickým zážitkem,“ zmínil s tím, že by v budoucnu rádi nabízeli online i snímky, které si na karlovarském festivalu odbyly svou premiéru.

„Rádi bychom v blízké budoucnosti koupili film, který by měl premiéru na karlovarského festivalu, a po jeho skončení bychom jej rádi uvedli v kinech a v klasické distribuci nejen v Česku, ale i ve Střední a Východní Evropě, a později je převedli na platformu KVIFF.TV. Tudíž bychom rádi prodloužili život filmu a tím se stali zajímavými pro majitele práv i pro režiséry,” dodal Och.

Reklama

Výběr článků

Načítám