Hlavní obsah

Festival Tady Vary zaplnil kina

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí den běží napříč republikou festival Tady Vary. Zapojilo se do něj 96 kin, která celkem odehrají šestnáct filmů. Mnoho z nich uvedli či ještě uvedou členové realizačního týmu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Zaplněnost kin vypovídá o tom, že se akci daří nalákat diváky znovu do kin.

Tady VaryVideo: KVIFF

 
Článek

Tady Vary začaly v pátek. Skončí v sobotu 11. července. Kopírují přesně termín letošního zrušeného 55. ročníku MFF KV.

Foto: KVIFF

Andrea Bartošková a Jiří Bartoška

Jeho organizátoři přesto v pátek do Varů dorazili, aby Tady Vary rozjeli právě na západě Čech. Jiří Bartoška a Marek Eben v tamním Velkém sále hotelu Thermal natočili dopledne také jakousi zdravici pro diváky.

Foto: Milan Maliíček, Právo

Umělecký ředitel karlovarského festivalu Karel Och

Umělecký ředitel festivalu Karel Och do nyní běžící filmové akce vybral, jak řekl Novinkám.cz, snímky, které osloví co nejvíc diváků: „Jeden z důvodů, proč jsme udělali Tady Vary, je, abychom zpracovali námi nakoukané filmy, které jsme vybírali od konce loňského roku. Ty, co jdou teď v kinech, vystihují přesně žánrovou pestrost karlovarského festivalu, ovšem záměrně jsme z nich vynechali takzvané artové snímky.“

Foto: KVIFF

Karlovarské Kino Čas. Anna Purkrábková, Martin Horyna.

Reklama

Výběr článků

Načítám