Hlavní obsah

Erotické drama z kláštera i láska pod kapotou. Začínají Šary Vary

Už v sobotu, souběžně s koncem 55. ročníku karlovarského filmového festivalu se do kin tradičně chystají jeho oficiální ozvěny. Přehlídka Šary Vary přiveze do Prahy a Brna celkem 28 filmů, probíhat bude od 28. srpna do 3. září.

Foto: KVIFF

V rámci přehlídky Šary Vary promítnou vybraná kina v Praze a Brně 28 snímků.

Článek

Akce se uskuteční v kinech Světozor, Aero a Přítomnost v Praze a v brněnském Univerzitním kině Scala.

Dramaturgie láká na novinku režiséra Základního instinktu Paula Verhoevena Benedetta, na epickou fantasy Davida Loweryho Zelený rytíř nebo na novinku francouzského enfant terrible Gaspara Noého Vortex.

V programu bude bohatě zahrnutá i česká filmografie. Z hlavní karlovarské soutěže se diváci v rámci přehlídky mohou těšit hned na čtyři tituly, a to dokumenty Láska pod kapotou a Každá minuta života a dva celovečerní hrané filmy Atlas ptáků a Zpráva o záchraně mrtvého.

V pondělí 30. srpna kino Světozor promítne také oceněný film letošního MFF KV.

Ne všechna kina budou uvádět všechny filmy

„Nejvíce filmů uvidíte ve dvou sálech pražského Světozoru, některé filmy zas uvede jen Aero nebo Scala. Je samozřejmě těžké z toho velkého množství festivalových filmů vybrat jen některé, ale myslím, že jsme našli opravdu pestrou paletu žánrů, ze které si každý vybere tu svou oblíbenou filmovou barvu,“ říká jeden z dramaturgů přehlídky Radek Pernica.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám