Hlavní obsah

Čára: Emília Vášáryová v roli šéfky pašeráků na slovensko-ukrajinské hranici

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do hlavní soutěže na karlovarském filmovém festivalu se na 52. ročníku dostal také slovenský film Čára. Do lázeňského města jej přijela představit početná delegace, v nichž nechybějí velká jména československého filmu. Jedno za všechny, Emília Vášáryová. Novinky.cz sledovaly živě tiskovou konferenci v hotelu Thermal.

Záznam z tiskové konference k filmu ČáraVideo: Novinky

 
Článek

Čára vypráví příběhy lidí a rodin žijící na slovensko-ukrajinské hranici majících jen omezené možnosti, jak si vydělat na živobytí. Nejosvědčenější způsob: pašování všeho, co se dá. To jim ale má za pár měsíců vzít schengenská hranice.

Do atmosféry obav, co bude, se míchá živočišná, i nevinná láska, nechtěné těhotenství i mafiánské vazby předávané v tomhle odlehlém slovenském koutu po generace.

Trailer k filmu ČáraVideo: Ciara.sk

Snímek se natáčel v reálném prostředí, vychází ze skutečných příběhů lidí, kteří na hranicích žijí. Jeho režisér Peter Bebjak v dřívějším rozhovoru pro Právo uvedl, že mnozí členové štábu byli v této slovenské výspě poprvé. (celá zpráva)

Reklama

Výběr článků

Načítám