Hlavní obsah

Metallica se vrací do Prahy. V červnu 2022 má hrát v Letňanech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do Prahy opět přijede legendární americká skupina Metallica. Bude to 22. června 2022 v rámci festivalu Prague Rocks.

Foto: Jan Handrejch, Právo

James Hetfield, frontman Metalliky.

Článek

Festivalu, který otevře brány 22. června ve 13.00, se zúčastní také formace Five Finger Death Punch, Red Fang a další. Jde o třetí ročník jednodenního festivalu, kde v minulosti hráli Ozzy Osbourne, Kiss nebo ZZ Top.

Americká skupina Metallica, která existuje už od roku 1981, navštěvuje ČR poměrně často. Má tu ohromnou fanouškovskou základnu, přestože někteří z jejích příznivců nesnesli stylové posuny této kdysi thrashové party a odvrátili se od ní.

Jádro tvoří frontman James Hetfield, bubeník Lars Ulrich a kytarista Kirk Hammett. Na pozici basáka funguje nepůvodní člen Robert Trujillo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kytaristé Metalliky Kirk Hammett (vlevo) a James Hetfield.

Skupina debutovala deskou Kill ’Em All, která přinesla extrémně rychlé rytmy, zuřivý zpěv přecházející do křiku, brutální riffy a rychlá až psychedelická kytarová sóla. Posléze zpomalila a předložila fanouškům složité a dlouhé skladby třeba na albu Master of Puppets, které je některými kritiky považováno za nejlepší album vůbec. Nejznámější je ale Black Album ze začátku devadesátých let, které už obsahuje i prvky popu a klidnější zpěv. Přineslo notoricky známé megahity Enter Sandman a Nothing Else Matters.

Celkem skupina nahrála deset studiových alb proměnlivé kvality a čtyři oficiální živáky. Získala osm cen Grammy a vstoupila také do Rockové síně slávy.

Vstupenky na koncert se mají prodávat od 1. července.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám