Hlavní obsah

Metallica Evropu nevzdala, bude v Praze 7. května

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Metallica přijede navzdory zprávám médií o tom, že do Evropy letos nechce kvůli krizi eura. Sedmého května se můžete těšit na staré hity v Synot Tip Aréně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Koncert skupiny Metallica

Článek

Metallica se vrátí po čtyřech letech do Prahy a tentokrát má být show výjimečná v tom, že zahraje především materiál z tzv. černého alba na počest dvacátého výročí jeho vydání.

Skupina byla založena v roce 1981 v Kalifornii a dnes ji tvoří bubeník Lars Ulrich, zpěvák a kytarista James Hetfield a kytarista Kirk Hammett plus o něco mladší baskytarista Robert Trujillo.

Metallica začínala superrychlým thrashem, postupně ale nabrala do své tvorby tolik různých směrů včetně country a pop-rocku, že nemůže být považována za čistě metalovou skupinu. Každopádně do zlatého fondu patří staré desky z osmdesátých let  jako Master of Puppets, Ride the Lihghtning nebo ...And Justice for All a samozřejmě i  "černé album".

Metallica obdržela nespočet hudebních cen a odhaduje se, že ve světě prodala více než 100 miliónů desek.

Klasický předprodej vstupenek bude zahájen 27. ledna v sítích Ticketpro.cz a Synottiparena.cz. Ceny se pohybují od 1490 do 2490 korun. Dřive se k lístkům dostanou pouze členové fan klubu Live Nation.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám