Hlavní obsah

Matěj Metoděj Štrunc nastoluje Lidověk písní Aby nás pánbůh miloval

Nahrávka Lidověk je prvním sólovým albem herce a hudebníka Matěje Metoděje Štrunce. Za přítomnosti cimbálu, houslí a dalších akustických nástrojů se prodírá lidovou písní spolu se syntezátory, bicími, elektronickým a moderním zvukem. Nyní vydává videoklip k písni Aby nás pánbůh miloval, který má na Novinkách.cz premiéru.

Matěj Metoděj Štrunc v klipu Aby nás pánbůh milovalVideo: Indies Scope

 
Článek

„Každý za sebou v životě máme různý příběh a všichni na světě bez ohledu na vyznání víry, rozdílnosti genderu, barvu pleti nebo povahu člověka máme vlastně jedno hlavní přání. Tím je, aby nás pánbůh miloval. Není to pro mě osobně podpora křesťanství či jiného náboženství. Myslím, že na místo slova bůh si tam každý může podle své potřeby dosadit to, v co on sám věří. Když naši myšlenku hodně zjednoduším, všichni na světě si přece přejeme, abychom byli milováni. To je pro mě hlavní myšlenka tohoto klipu, se kterou jsme celý koncept vymýšleli,“ říká Štrunc.

Tradiční písně, na které dohlížel v producentské roli populární zpěvák Thom Artway, se na novince Lidověk zrcadlí v nové podobě a s novým nádechem. Herec, zpěvák a multiinstrumentalista Matěj Metoděj Štrunc, který pochází z hudební rodiny, měl k lidovým písním vždy blízko.

„Vybral jsem písně, které si pamatuju, že mi zpívala jako malému babička z Rožnova pod Radhoštěm, nebo lidovky, na jejichž kouzlo jsem narazil až třeba při cimbálkových večírcích při studiu na konzervatoři,“ komentuje výběr písní pro své první sólové album Štrunc.

Plánuje i řadu koncertů, na kterých ale nebude vystupovat sólově. „Budeme hrát v pětičlenné sestavě. Hlavním pilířem budou elektrická a akustická kytara, zpěv, housle, cimbál, baskytara a bicí. Drobně to budeme na živo i kořenit o sound design z playbacku, který je na albu slyšet. První vystoupení máme 13. srpna na festivalu Maraton hudby Brno. Na podzim potom plánujeme křest alba v Brně a v Praze,“ dodává Štrunc.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám