Hlavní obsah

Marka Rybin z Gaia Mesiah bude novou zpěvačkou Skyline

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou zpěvačkou elektronické kapely Skyline se stane Marka Rybin, která v březnu opustila svoji předchozí skupinu Gaia Mesiah. Dosavadní zpěvačka Jitka Charvátová odchází po bezmála pěti letech ve Skyline z osobních důvodů, uvádí skupina na svých webových stránkách.

Článek

"Marka zatím bude mít v kapele pozici speciálního hosta, každopádně s námi od teď odjede už všechny plánované koncerty. Ze společných zkoušek máme skvělý pocit a už se nemůžeme dočkat, až to spolu roztočíme na pódiu," uvádí skupina.

První koncert s třiadvacetiletou Markou Rybin odehrají Skyline 3. července na akci Havana club cocktail show v pražských Žlutých lázních. O den později je pak čeká festivalová premiéra na královéhradeckém Rock for People.

Gaia Mesiah v těchto dnech vydala rekapitulační desku Thank You Dr. Beat natočenou u příležitosti oslavy šestých narozenin. Nahrávkou uzavírá jednu etapu své historie. Po odchodu Marky Rybin se zbylá trojice Santa Morella, Misha Cortéz a Josh Stewart ocitla v tíživé situaci. Musí rušit koncerty a během příprav třetího studiového alba shání novou zpěvačku nebo zpěváka.

Gaia Mesiah: Odešla bez rozloučení

Marka Rybin se podle svého prohlášení rozhodla opustit kapelu z osobních důvodů a kvůli svým vlastním projektům. "Osobního vysvětlení ani rozloučení se nám nedostalo," podotkla bubenice Misha Cortéz.

Česká elektronická kapela Skyline vznikla v roce 1997 v Praze. Byla ovlivněna především taneční scénou a její původní zvuk vycházel hlavně z drum and bassu. V roce 2001 jim vyšlo první album jménem Riders in The Store a ze Skyline se stala jedna z vůdčích kapel scény soustředěné kolem klubu Roxy. Po několika personálních změnách skupina v roce 2004 vydala album Urbanica, které vyšlo netradičně i jako příloha časopisu Ultramix.

Skyline, kteří za svá živá vystoupení získali řadu cen, pravidelně hrají na většině nejdůležitějších tuzemských festivalů, jako jsou Rock For People či Planet Festival. V červenci 2005 předskakovali britským Underworld a mají za sebou i turné po Polsku, dále koncerty v Německu, Portugalsku, Anglii, Francii a také účast na prestižním nizozemském festivalu Eurosonic. Třetí album Virginplatonicpanic vyšlo v roce 2006, zatím poslední s názvem Escapism letos. Na jeho podporu Skyline odjeli své zatím největší turné, na které si vezli svou vlastní scénu a které vyvrcholilo vyprodaným křtem ve Velkém sále pražské Lucerny.

Reklama

Související témata:

Související články

Skupině Gaia Mesiah utekla zpěvačka

Známá "holčičí" rocková skupina Gaia Mesiah přišla o zpěvačku Marku Rybin. Ta se rozhodla odejít z blíže neupřesněných osobních důvodů. Naplánované koncerty...

Gaia Mesiah na rok končí

Skupina Gaia Mesiah se nedávno rozloučila se zpěvačkou Markou Rybin a jelikož první kolo konkurzu na post vokalisty nedopadlo podle představ zbytku kapely,...

Děkujeme, doktore Beate

Česká rocková skupina Gaia Mesiah se v uplynulých třech letech svezla pověstným výtahem ke slávě a přitáhla i řadu fanoušků, kteří běžně do rockových klubů...

Výběr článků

Načítám