Hlavní obsah

Marie Tomanová se představí ve Francii

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na fotografickém festivalu Rencontres d’Arles ve Francii představí 4. července Marie Tomanová v zastoupení pražské Pragovka Gallery projekt It Was Once My Universe, který byl nominovaný na prestižní cenu Louis Roederer Discovery Award. Autorka patří k jedněm z mála našich tvůrců, jejichž jméno je známé i mimo domovinu.

Foto: Pragovka Gallery

Marie Tomanová využívá ve svém projektu autoportréty, jejichž prostřednictvím přenáší emoce do obrazové podoby.

Článek

Fotografický dokument, se kterým umělkyně žijící již přes deset let v USA uspěla i v zahraniční konkurenci, It Was Once My Universe, je její osobní výpovědí.

Autoportréty v rodné krajině

Vznikla v době, kdy se vrátila domů do Mikulova. Formou autoportrétů umístěných do rodné krajiny přenáší emoce do obrazové podoby.

Křest publikace

Doprovodný program festivalu obsahuje také křest nové fotografické publikace, kterou vydá německé nakladatelství Hatje Cantz. Knihu New York New York, zachycující současnou newyorskou generaci, pokřtí v Arles pro odborné publikum, následovat však budou také křty v Praze, Tokiu a New Yorku.

Slavnostní vyhlášení vítěze Louis Roederer Discovery Award proběhne 9. srpna v historickém kostele Église Des Frères Prêcheurs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám