Hlavní obsah

Mandrage se s fanoušky rozloučili písní Motýli

Právo, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšené publikum a jeho oddaná podpora kapely, úsměvy ve tváři v zaplněném hledišti i na pódiu, bouřlivé ovace po každé písničce. Takový byl v sobotu první a zároveň poslední koncert turné Dlouhej únor plzeňské kapely Mandrage v pražském Foru Karlín. Bez zpěváka Víti Starého, který, jak skupina před časem informovala, prožívá nelehké období.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kytarista Pepa Bolan z kapely Mandrage.

Článek

Zpěvák v jedné z mála SMS, které si se svými parťáky vyměnil, několik dnů před koncertem vzkázal, že chce turné zrušit. Zbylí členové se rozhodli minimálně na nějaký čas rozloučit s věrnými fanoušky právě koncertem ve Foru Karlín. U mikrofonu se při něm vystřídalo několik zpěváků a zpěvaček. Co písnička, to jiný interpret.

Kytarista Pepa Bolan hned na začátku vystoupení, které odstartovalo krátce po půl deváté, poděkoval. „Moc děkuju všem, kteří dneska přišli a nevyflákli se na nás,“ řekl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pěveckého postu se ujal i Adam Mišík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci se s kapelou loučili přátelsky.

Přestože se nesly zvěsti, že lidé vstupenky kvůli neúčasti Starého hromadně vracejí, zaplnili Forum Karlín téměř do posledního místa. Kdo asi bude první?, spekuloval nejeden napjatý divák o tom, kdo zahájí koncert. Nakonec se ze zákulisí vynořil Sebastian, který před tím obstaral roli předskokana. Zazpíval skladbu Vidím to růžově, za což sklidil velký potlesk.

Publikum před tím nadchl i se svým necelou hodinu trvajícím setem. Při něm mu na pódium za odměnu přiletěl plyšák. Moucha. „Tu jsem nikdy nedostal, snad ji nějak využiju,“ smál se.

Místo Starého zazpívali také Adam Mišík, frontman kapely Imodium Thom, dlouholetý kamarád Mandrage a producent Armin Effenberger, Looky z kapely Lety mimo, Debbi či členové kapely Jelen, kteří nabídli Endorfiny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

S Mandrage zpívali i členové skupiny Jelen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Atmosféra koncertu byla velkolepá.

Mikrofonu se ujal i klávesák František Bořík. V podání zpěvačky Žofie Dařbujánové zazněl Apolinář, který je jakousi zpovědí Starého v boji s vlastními démony. „Dlouho jsme přemýšleli, jestli ji zařadit na playlist, ale Žofka si o ni sama řekla,“ vysvětloval Bolan.

Mezi interprety byla také Anna K., kterou kapela oslovila teprve v pátek, nebo slovenská zpěvačka Katarina Knechtová, jež s Mandrage odehrála jejich první turné.

„Ty ses zbláznil, já zpívat rozhodně nebudu,“ reagovala prý Bolanova manželka, když ji její manžel, kytarista kapely, představil playlist sobotního koncertu. Nakonec se ukázalo, že se děsí zcela zbytečně. Na vině byla shoda jmen, Bolan měl na mysli mladou zpěvačku Terezu Balonovou. Zpěvák Mirai Navrátil ze skupiny Mirai, jenž přednesl Šrouby a matice, kvůli vystoupení v Karlíně dokonce posunul vlastní koncert.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pepa Bolan z Mandrage (vlevo) a Looky z kapely Lety mimo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Mandrage hrála ve Foru Karlín bez svého zpěváka Víti Starého.

Krátce před dvaadvacátou hodinou Bolan řekl, že následuje naprosto poslední píseň v kariéře Mandrage. Na pódium pozval všechny, kdo večer zpívali. „A vlastně, ať přijde, kdo chce,“ zval. Fanouškům za přízeň poděkoval slovy Johna Lennona: „Všechno nakonec dobře dopadne, a pokud to nedopadne, tak to není úplný konec.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nechyběly ani rozsvícené mobilní telefony.

A pak se sálem za bouřlivého jásotu rozezněla píseň Motýli z předposledního alba Po půlnoci. Po ní účinkující za ohlušujícího potlesku pódium opustili. Jásajícímu publiku se samozřejmě nechtělo s interprety hned tak rozloučit, dav neúnavně skandoval, věřil, že se ještě nějaké písně dočká.

Nakonec se na scénu vrátili už jen zbylí členové kapely, ale žádný přídavek nebyl. Poklonili se dojatým divákům a scénu definitivně opustili.

Jak bydlí hudebník Michal Faitl z Mandrage

Jak bydlí VIP

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám