Hlavní obsah

Madonnu vypískali, koncert trval 45 minut, z toho 15 minut jen mluvila

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká pop hvězda si vysloužila v Paříži vypískání a vulgární nadávky. Nabízela "zvláštní intimní show" a ve výsledku šlo o to, že předstoupila před své fanoušky na 45 minut a z toho ještě notnou část mluvila o politice, informovala BBC.

Foto: Guy Oseary, ČTK/AP

Madonna v Paříži

Článek

Madonna sice na úvod pařížského "koncertu" tvrdila, že má "k Francii zvláštní vztah", ale nijak se to neprojevilo. O lístky na vystoupení v menších prostorách (pouze 2000 platících) byl velký zájem a prodávali se oficiálně za cenu 200 liber, neoficiálně podle BBC však až za 1000 liber, tedy zhruba 30 000 korun.

Návštěvníky navíc rozzlobila tím, že místo show mluvila o politice a vzkazu pro nacionalistickou političku Marine Le Penovou. Její Národní fronta hrozí, že Madonnu zažaluje kvůli tomu, jak minulý měsíc použila fotku Le Penové se svastikou.

"Vím, že jsem velice rozzlobila jistou Marine Le Penovou. Dělat si nepřátele nebylo mým záměrem, mým záměrem je propagovat toleranci," sdělila pop hvězda.

Pak se rozhovořila o imigrantech. V minulosti podle ní Francie otevřela náruč minoritám, ale teď se svět dostal do strašidelných dob, kdy se každý bojí, a když se lidi bojí, mají tendenci vyhánět menšiny.

Vrátit peníze!

Na amatérském videu z akce je slyšet, jak naštvaný dav křičí "salope" (děvko) a hází věci na pódium.

Jeden z naštvaných návštěvníků akce Guillaume Delaval sdělil novinářům, že mluvila snad 15 minut o toleranci. "Tady nejsou žádné spojené národy," ulevil si Delaval, který zalitoval investovaných peněz.

Další z nich, Allain Zambrana, řekl přímo, že bude chtít vstupné vrátit. "Jsem velmi frustrovaný, protože jsem kvůli tomu přespával na ulici a skončilo to takhle."

"Vrátit peníze," křičeli fanoušci, když Madonna k jejich překvapení velmi brzy opustila pódium. Pak o tom začali vášnivě diskutovat na internetu, ale šance, že by se Madonna z lásky ke svým fandům vzdala honoráře, nejsou moc veliké.

Muž z Belgie, který se představil jako Pierre, se podivil, že Madonna stále mluví o tom, jak miluje své fanoušky a pak jim udělá tohle. Fanynka z Nizozemí zase sdělila, že se cítí rozpolceně. Myslí si, že show byla velmi krátká, ale fantastická. Nerada prý vidí, jak lidé na Madonnu křičí, ale chápe je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám