Hlavní obsah

Lucie Bílá: Nepočítala jsem s tím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šedesátém ročníku ankety Český slavík se Lucie Bílá vrátila na své obvyklé pozice. Stala se vítězkou kategorií Zpěvačka roku i Absolutní slavík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Bílá vyhrála mezi zpěvačkami a je i absolutní vítězkou.

Článek

Jaký je pro vás návrat na první místo mezi zpěvačkami?

Vůbec jsem s tím nepočítala. Myslela jsem si, že štafeta byla poslána dál, k jiné generaci zpěvaček. Z toho, jak to dopadlo, mám tedy obrovskou radost.

Když anketa slaví šedesátku a já si uvědomím, že mám třináct absolutních a jednadvacet zlatých slavíků, napadají mě slova z písně Dobrý kafe, kterou mi napsal Pokáč: …není to špatný výčet na jednu holku z Otvovic.

Sledujete a hodnotíte si své kolegyně zpěvačky?

Nejsem ta, která by chtěla a měla někoho hodnotit. Proto jsem nikdy nešla do poroty žádné soutěže, ve které se hodnotí jenom zpěváci. Myslím si ale, že mám kolem sebe spoustu talentovaných zpěvaček. Ewa Farna a Eva Burešová, s nimiž jsme si letos rozdělily na Slavících stupně vítězů, mezi ně rozhodně patří.

Je řada dalších, které mě zaujaly. Řeknu alespoň Markéta Poulíčková, Pavlína Ďuriačová nebo Káťa Pechová. To jsou zpěvačky, o kterých podle mě v budoucnu více uslyšíme.

Co teď chystáte?

Na první advent mi vyjde krásný videoklip k nové vánoční písničce, kterou pro mě napsal opět Pokáč. S naší první společnou skladbou Dobrý kafe jsme letos byli ve Slavících nominovaní na Písničku roku, což je velký úspěch, zvláště pak Pokáčův, protože jako autor je opravdu báječný.

Chystám také vánoční koncertní turné a k našim dvěma muzikálovým představením v Divadle Lucie Bílé připravuju na příští rok další. Jmenuje se Srdeční záležitost a já mám pocit, že už asi nebudu mít na žádné jiné divadlo čas.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Ta o mně - Lucie Bílá, Woman - Lucie Bílá

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Lucie Bílé

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám