Hlavní obsah

Londýnský nu-jazz s hip-hopovým sex appealem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duo Hil St. Soul tvořené zpěvačkou Hilary Mwelwa a Victorem Redwood Sawyerrem si v posledních čtyřech letech získalo vynikající pověst na britské nezávislé R'n'B scéně a jejich třetí studiová deska Black Rose byla nadšeně přijata i v U.S.A. Houpavé skladby opatřené hladivě medovým vokálem připomenou příznivcům žánru zpěvačky jako Erykah Badu nebo Chrisette Michele.

Článek

Hilary Mwelwa pochází ze Zambie a v Londýně vystudovala biologii. Její dětská fascinace písněmi Annie Lennox přispěla k tomu, že se na povrch prodral hudební talent a Mwelwa se po roce 2000 stala oficiálně zpěvačkou.

Hil St. Soul’s zatím vydali tři desky, po první Copasetik & Cool (2004) následovala SOULidified (2006) a aktuální Black Rose (2008). Nástupu k větší mezinárodní popularitě pomohla např. recenze v respektovaném deníku USA Today, Hil St. Soul ale ani poté nehodlají produkovat prefabrikované R'n'B pro masy a nadále se drží lehce sofistikovaného klubového zvuku.

Na poslední studiové nahrávce ze sebe vydali to nejlepší. Přesně vystihli vhodný poměr mezi sametovostí soul-jazzového vokálu a hip-hopovou přímočarostí ozdobenou umírněnými smooth-jazzovými prvky (akustická kytara, klávesy). Magazín Nu-soul album popsal jako "perfektní kombinaci klasického neo-soulu s jemným dotekem progresivity."

Anketa

Poslechněte si ukázky a oznámkujte je jako ve škole:
1
75 %
2
8,3 %
3
8,3 %
4
0 %
5
8,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 24 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám