Hlavní obsah

Lipský: Stella byla vzácný dar

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec Lubomír Lipský vzpomíná na svou kolegyni Stellu Zázvorkovou. "Se Stellou jsem se znal strašně dlouho. Ve společném angažmá jsme se setkali v roce 1947 v Divadle satiry, kam ji angažoval můj bratr Oldřich, který byl uměleckým vedoucím souboru, ale já ji znal už dřív," řekl Právu Lipský.

Článek

"A od té doby jsme spolu hráli víc než padesát let. Měli jsme spolu vždycky krásný vztah jak na jevišti, tak i v životě. Hrál jsem Stellince manžela i milence, jako děda Potůček ve Třech chlapech v chalupě jsem si ji bral na Staroměstském náměstí - to byla legendární svatba!"

"Ve filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku jsme strávili opojnou noc pod vlivem "huhukoktejlu", moc rád taky vzpomínám na Ženy v ofsajdu režiséra Bořivoje Zemana. No a na jevišti jsme spolu hráli nespočet rolí, větších i menších. Stelly jsem si velmi vážil."

"Byla znamenitá herečka, která se řadí ke špičce našeho ženského herectví, dané jmény jejích předchůdkyň jako Antonie Nedošínská, Marie Hübnerová, Olga Scheinpflugová, Jiřina Šejbalová... Vždycky jsem oceňoval její smysl pro humor, u žen tak vzácný, stejně jako její ženství a noblesu, obdivoval jsem její bystrost, nasazení a energii, kterou vzdor svým letům dokázala rozdávat."

"Stella Zázvorková byla pro všechny, kdo ji znali, vzácný dar. Je skoro zbytečné dodávat, jak moc mi bude scházet," zakončil své vzpomínání Lipský.

Související témata:

Související články

Stella Zázvorková zemřela

V Praze v úterý zemřela ve věku 83 let filmová a divadelní herečka Stella Zázvorková. Herecká hvězda za svou kariéru ztvárnila více než 50 divadelních a 180...

Výběr článků

Načítám