Hlavní obsah

Lipo a Jelen oslavují odvahu lidí, kteří se k sobě vrátili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český rapper a zpěvák Lipo představuje další skladbu ze své chystané čtvrté sólové desky. Singl Déšť, který nahrál se skupinou Jelen, oslavuje odvahu párů, které dokázaly po rozchodu překonat tíhu minulých křivd a znovu se do sebe zamilovat. Hlavních rolí ve videoklipu se zhostili Daniel Bambas a Lenka Zahradnická.

Videoklip k písni Déšť od Lipa a kapely Jelen.Video: Autentik Musiclabel

 
Článek

Lipa a formaci Jelen pojí nejen dlouholeté přátelství, ale také řada spoluprací na režijní úrovni. Právě původem liberecký hudebník je totiž dvorním režisérem videoklipů kapely.

Píseň je podle Lipa věnována párům, které si odpustily dřívější chyby a daly si novou šanci na společné štěstí. „Vždy jsem se snažil o to, aby má tvorba přirozeně stárla se mnou a aby reflektovala můj lidský a názorový vývoj. V mládí jsem býval příkřejší, myslel jsem si, že když se cesta dvou lidí jednou rozešla, už se nemůže nikdy znovu spojit. Teď s touto svou mladickou povýšeností trochu úřaduji. Snažím se v textu mluvit o vážných věcech s porozuměním a nadhledem,“ přibližuje Lipo.

Sám se opět chopil úlohy režiséra klipu. Snažil se v něm autenticky zachytit emoce dvou lidí, kteří se po delším čase znovu setkali a ve vzduchu mezi nimi visí jistá očekávání a mnoho nevyřčených otázek. Také proto vybral do hlavních rolí zkušené herce Daniela Bambase a Lenku Zahradnickou.

„Oba perfektně pochopili můj záměr. Dokázali se vžít do pocitů onoho znovushledání a vystihnout atmosféru, která nutně musí takové setkání po letech provázet, její křehkost a mírnou rozpačitost, ale i sílu hezkých vzpomínek na společné chvíle,“ vysvětluje.

Za produkcí a zvukem skladby Déšť stojí Ondřej Turták alias ODD. Nová Lipova deska Příběhy je ohlášena na letošní říjen.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám