Hlavní obsah

Letní Letná a hvězdy francouzského cirkusu

Právo, Radmila Hrdinová

Cirque Trottola, Cirque Inextremiste a La Compagnie du Poivre Rose budou hvězdami 11. ročníku Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, který se uskuteční od 17. srpna do 2. září na tradičním místě v pražských Letenských sadech.

Foto: ČTK

Letní Letná se uskuteční od 17. srpna do 2. září.

Článek

Již potřetí se do Prahy vrátí jeden z nejúspěšnějších souborů festivalové historie, Cirque Trottola, který se v nejnovějším představení Matamore spojil s dalším velkým jménem francouzského nového cirkusu Petit Théâtre Baraque.

Foto: archív Letní Letná

Letní Letná, soubor Le Poivre Rose.

„Výsledkem je fantaskní cirkus s křehkými a burleskními klauny a akrobaty, kteří žonglují či létají ve vzduchu, jako by popírali zákony gravitace. Je to představení veselé i smutné, drsné i dojemné, hluboce lidské, je to cesta k samotnému srdci nového cirkusu i diváků,“ líčí ředitel festivalu Jiří Turek.

Blázniví, šílení, potrhlí, praštění… prostě extrémní! Takoví jsou tři akrobaté a herci souboru Cirque Inextremiste, kteří v představení Extremités s neuvěřitelnou šikovností stavějí velké konstrukce z prken, propanbutanových láhví a železa.

Jak vypadá interakce nového cirkusu a živé hudby v podání Ivy Bittové, ukáže ve světové premiéře kanadsko-francouzskobelgický soubor La Compagnie du Poivre Rose.

Humorné, jemné a citlivé představení Le Poivre Rose (Růžový pepř), které zkoumá role žen a mužů, vzniká v koprodukci s festivalem Letní Letná a závěrečné zkoušení proběhne v srpnu v Praze.

Vstupenky na představení těchto tří souborů jsou v prodeji, více informací včetně přesných termínů najdou zájemci na www.letniletna.cz.

Festival dále nabídne české soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, dětská představení, výtvarné a cirkusové dílny, posezení v příjemné kavárně, jež se večer změní v pulzující bar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám