Hlavní obsah

Letní kina startují v Karlíně i na Smíchově, jsou levnější než multiplexy

Novinky, Stanislav Dvořák

Nabídka letních kin v Praze se rozšiřuje. V těchto dnech se otevírá letní kino v zahradách Českého rozhlasu Regina v Hybešově ulici v Karlíně, kde stojí lístek 50 korun. Další kino vzniklo na smíchovském nábřeží.

Foto: Daniel Poláček/Karlínské filmové léto

Letní kino v Karlíně

Článek

Karlínské kino má na programu hodně nových českých komedií a dramat, třeba vynikající Kobry a užovky o dvou bratrech protloukajících se na malém českém městě či Vybíjenou, Život je život s Ondřejem Vetchým a také erotický trhák Padesát odstínů šedi.

Letní kino v Karlíně s kapacitou 500 míst bude v provozu od 11. června do 6. září. Začátky představení jsou většinou ve 21.30 hodin a diváci zaplatí pouze symbolické vstupné 50 Kč. Program zájemci najdou na webu www.karlinske-filmove-leto.cz.

Smíchovské kino je spojeno i s Galerií Nábřeží. Galerie byla založena Alešem Víškem před 13 lety, kdy ještě využití náplavek bylo spíše sporadické.

“Díky dlouhodobé kurátorské práci v ní byla realizována řada výstav, které byly tematicky na pomezí  mezi designem a architekturou, současným uměním a hudební produkcí. Její osud byl zpečetěn krátkým projektem smíchovské pláže, která byla bohužel pro omezený přístup do galerie téměř osudná.”

Život se do galerie vrátil a Výletní kino má podobnou cílovou skupinu – náročného diváka. Program letos opět sestavila společnost Aerofilms. Jedná se hlavně o zahraniční hity. Hraje se od čtvrtka do pondělí a lístek stojí 100 korun. Přímo na místě je možno také zakoupit stylový výletní pas (pásek), který slouží jako permanentní vstupenka na jeden měsíc s výhodami.

Reklama

Výběr článků

Načítám