Hlavní obsah

Lenka Dusilová dá přednost tichému doprovodu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňském vydání zdařilého alba Spatřit světlo světa, úspěšném republikovém turné Světlo Tour a akustickém koncertování ve Spojených státech absolvuje zpěvačka Lenka Dusilová poslední koncerty se svou stávající skupinou Secretion.

Foto: archiv autora

Karel Gott revival Morava - to je především Josef Bouda (vlevo) a Radek Verner (vpravo).

Článek

"Nejde o úplné rozpuštění kapely," řekla Právu. "Chci se jenom osvobodit od té dost svazující kapelní politiky. Je to pro mě takový návrat k tichému zvuku. Na turné ve Spojených státech jsme jezdili jen ve dvou s kytarou a strašně mě to začalo bavit.. Když ale budu mít potřebu vystoupit s kapelou, určitě to udělám."

Naposledy se spolu na jednom pódiu setkají 2. srpna na zámku Kratochvíle ve 21 hodin při vystoupení nazvaném Lenka Dusilová & Secretion a Divadlo Continuo Live, jenž se uskuteční v rámci každoročního výtvarně-divadelního projektu Kratochvílení. Zazní na něm písničky ze všech zpěvaččiných alb, některé v akustické verzi, a také novinky.

Dusilová momentálně navíc hostuje se skupinou Čechomor v rámci jejího probíhajícího turné a připravuje materiál pro nové album.

Dusilová chystá album

"Za poslední rok jsem nasbírala spoustu hudebního materiálu. Mé nové album nebude vyloženě akustické, i když by to k té domněnce mohlo svádět. Cítím, že každá píseň dostane takový zvuk, jaký bude potřebovat. Celkově ale můžeme říct, že oproti předešlým deskám zakustiční," dodala Dusilová.

Pokud všechno půjde podle předpokladů, měla by nová deska vyjít na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám