Hlavní obsah

Láďa Hruška bude mít pořad o vaření, Nova zahltí diváky seriály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí a ve středu večer Doktoři z Počátků, v úterý a ve čtvrtek Ordinace v růžové zahradě, v neděli Kriminálka Anděl. V pátek pro oddech od seriálů české pohádky a v sobotu české filmy, mezi nimi televizní premiéra Menzelových Donšajnů a Troškova filmu Babovřesky. Tak vypadá ve zkratce nové vysílací schéma televize Nova.

Foto: nova.cz

Článek

Večerní podzimní vysílací schéma Novy v pondělí představil novinářům nový generální ředitel této televize Christoph Mainusch.

Šlo o jeho první vystoupení na veřejnosti a pochvaloval si diváky Novy. Podle něj televize „má velmi loajální publikum“. Inovovaný program začne fungovat od září.

„Z výsledků první poloviny letošního roku je zřejmé, že diváci oceňují naši vlastní produkci, v čele s Televizními novinami a oblíbenými seriály Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Ty budeme divákům i na podzim přinášet ve stejný čas, na který byli doposud zvyklí. U dalšího oblíbeného seriálu Doktoři z Počátků jsme se rozhodli zvýšit počet epizod a pro diváky připravujeme každý týden dva nové díly," uvedl Mainusch.

Již posedmé se začne na Nově také odehrávat reality show Výměna manželek. Chystá se krimiseriál Police Modrava a další díly Expozitury.

Vaření s Hruškou

Program Novy také oživí nová relace Vaření s Láďou Hruškou. Novinky čekají i zpravodajství - moderátorka Markéta Fialová bude diváky kromě Televizních novin provázet také publicistickým pořadem Střepiny.

„Doufám, že se jedná o dlouhodobější plány. Byla mi dána důvěra se podílet na již běžícím pořadu Střepiny, chtěli bychom tu vysokou úroveň ještě povznést, zároveň zůstávám v Televizních novinách,” řekla ČTK Fialová.

Mezi žhavé novinky má patřit hudební Chart Show, ale o té generální ředitel neřekl nic bližšího. Ví se jen, že půjde o spolupráci se slovenskou Markízou a show má snad moderovat Adela Banášová.

Stále nejsledovanější

Nova v pololetí zůstala nejsledovanější televizní skupinou, a to v obou hlavních cílových kategoriích. Druhá příčka patřila stanicím České televize a třetí místo obsadila skupina Prima. Vyplývá to údajů sledovanosti ATO Mediaresearch.

V širší cílové skupině diváků starších 15 let Nova obhájila těsné prvenství před Českou televizí. Zatímco komerční televize vykázala podíl 31,78 procenta, u veřejnoprávní ČT to bylo 31,17 procenta diváků. V obou případech šlo o meziroční zlepšení o zhruba procentní bod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám