Hlavní obsah

Krtečka budou natáčet Číňané

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karolína Milerová, vnučka po legendárním animátorovi a režisérovi Zdeňku Milerovi, uzavře v pondělí koprodukční smlouvu s největší čínskou televizí CCTV. Smlouva umožní natočit zcela nové příběhy s nejpopulárnější Milerovou kreslenou postavičkou – Krtečkem. Ten patří v Číně mezi nejoblíbenější dětské postavičky vůbec.

Článek

„Jsem strašně ráda, že se díky této smlouvě bude dědovo dílo a odkaz dále rozvíjet. Celou koprodukční smlouvu jsme dohadovali přes tři roky. Celkem desetkrát jsem kvůli tomu musela letět do Číny, a jsem ráda, že všechno nakonec dobře dopadlo,“ okomentovala Milerová nastávající kontrakt.

„Smlouva je naprostý unikát, který je navíc umocněn tím, že jejímu signování budou přítomni prezidenti obou států, čínský i český. Dále tam budou i představitelé nejprestižnějších a největších českých firem,“ vylíčila Milerová okolnosti podpisu koprodukční smlouvy s CCTV. Výše kontraktu může podle Milerové dosáhnout stovek miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám