Hlavní obsah

Korben Dallas představují klip k vlastní verzi písně Davida Kollera

Právo, kul

Když zpěvák David Koller oslovil své oblíbené kapely a zpěváky s návrhem, aby nazpívali některou z jeho písniček po svém, pro bratislavskou formaci Korben Dallas to byla velká výzva. Zhostila se nakonec písničky Chci zas v tobě spát. V úterý má na Novinkách.cz českou premiéru videoklip k ní.

Klip k písni Chci zas v tobě spát od Korben DallasVideo: skupina Korben Dallas

 
Článek

Režisér Jonáš Karásek a kameraman Tomáš Stanek, kteří se pod videoklip podepsali, patří na Slovensku ke špičce. Dělají vše, od reklamy přes klipy a dokumenty až po hrané filmy. S Korben Dallas už v minulosti spolupracovali.

„S koncepcí přišli oni. Chvíli jsme diskutovali o tom, zda vnést do klipu i děj, nebo jej ponechat v lyrické poloze. Nakonec to dopadlo výborně,“ řekl baskytarista skupina Lukáš Fila.

Na otázku, proč zvolili tak intimní formu coververze, odpověděl: „Vycházeli jsme v první řadě z textu písničky. Zamýšleli jsme se nad tím, zda umožňuje i jinou formu interpretace, než jakou má přímočarý, emotivní originál. A po dlouhém experimentování jsme v něm zaslechli právě takovou intimní a zároveň temnou rovinu.“

David Koller prý dal kapele při realizaci skladby absolutní svobodu. „Velmi si toho vážíme. Ozval se až v momentě, kdy byla v nazpívaném textu chyba, kterou bylo třeba opravit. Konzultovali jsme s ním i češtinu, protože je vždy riziko, když se Slovák pokouší zpívat česky a naopak. Samotné nahrávání probíhalo v Cobra Sound Studiu u Bratislavy a šlo poměrně hladce, protože jsme byli docela dobře připraveni. Předtím nám však trvalo dost dlouho přijít na to, jak písničku uchopit,“ vysvětlil Fila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám