Hlavní obsah

Koncert S komunisty se nemluví

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 18. listopadu se v bývalé hale ČKD v Praze-Karlíně uskuteční koncert S komunisty se nemluví. Uspořádají ho sami muzikanti a jeho podtext je politický i charitativní.

Foto: Hana Szotkowská

Ilustrační foto

Článek

Cílem akce je upozornit na rostoucí vliv a preference KSČM v České republice a vyjádřit nesouhlas s tímto trendem. Výtěžek z koncertu půjde na nápravu škod napáchaných loňskými srpnovými povodněmi v Karlíně. Všichni interpreti vystupují bez nároku na honorář.

Od 17 hodin se představí skupiny Lucie, Ecstasy of St. Theresa, Garage, Kryštof, Ready Kirken, dále zpěváci Ivan Hlas, Jaroslav Hutka & Radim Hladík a Vlasta Třešňák.

"Nelíbí se nám, že má bolševická partaj své místo v parlamentu a že se zase prohání po chodbách Pražského hradu jako před čtrnácti lety. Myslíme si, že by bylo dobré, aby KSČM byla zakázána. Nechceme, aby nám vládli komunisti. Podle mě je to absolutně nechutné, nemorální a nenormální," řekl Právu David Koller ze skupiny Lucie.

Richard Krajčo ze skupiny Kryštof Právu prozradil: "Poslední volební preference KSČM jsou tak hrozivé, že mám pocit, že lidi zapomněli na to, co tu čtyřicet let bylo. Koncertu se zúčastním proto, že bych se nechtěl dočkat doby, kdy mé děti nebudou moci číst, zpívat nebo poslouchat, co by chtěly."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám