Hlavní obsah

Kolbenova Park bude patřit rocku

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koncerty Paula McCartneyho, Davida Bowieho, Lennyho Kravitze, Metalliky, Carlose Santany a dalších se v létě uskuteční v prostoru zatím nazvaném Kolbenova Park. Plocha o rozloze 100 tisíc metrů čtverečních se nachází v průmyslové zóně v Praze 9 na bývalých pozemcích společnosti Tesla.

Foto: Stanislava Dvořáková

Před zahájením slavnostního koncertu byla ve foyeru ZUŠ v Ústí nad Orlicí odhalena pamětní deska hudebnímu pedagogovi a řediteli Antonínu Šimečkovi.

Článek

Kolbenova Park je asi 100 metrů od stanice metra Kolbenova. Interkoncerts zatím počítá s jeho využitím na jeden rok. Očekává se totiž, že do něho v budoucnu vstoupí investor s nějakým jiným podnikatelským záměrem.

Praha 9 s projektem souhlasí

"Byli jsme informováni majitelem pozemku, že hodlá uzavřít se společností Interkoncerts, která bude prostor provozovat, smlouvu. Byli jsme dotázáni, jestli bychom nebyli proti. Rozhodování netrvalo víc než pět minut," potvrdil podporu projektu starosta Prahy 9 Vladimír Řihák (ODS). "Neočekáváme protesty obyvatel, protože v okolí nikdo nebydlí," dodal. Právě ty zabránily vybudování podobně koncipovaného T-mobile Parku na pražském Jižním Městě.

"Jsme chudá městská část a věříme, že tento projekt přiláká do Prahy 9 nové investory," řekl Řihák.

Spolumajitel koncertní agentury Interkoncerts Serge Grimaux pak vypočítal, že poplatky ze vstupného přinesou radnici 7 až 10 miliónů Kč a 400 až 500 miliónů Kč získá Praha z turistického ruchu, který každý velký koncert provází.

McCartneyho uvidí 60 000 lidí

"Na koncert Paula McCartneyho čekáme návštěvu 60 tisíc diváků, na další koncerty by mohlo přijít až 40 tisíc lidí. V pohodě se tam všichni vejdou. Je tam i místo pro parkování a není problém se tam dostat městskou hromadnou dopravou," uvedl Serge Grimaux,

Organizátoři koncertů již nyní spolupracují s Dopravním podnikem a policií na řešení dopravy v době koncertů. Probírají se také  bezpečnostní aspekty.

Koncerty v Kolbenova Parku

 6. 6. Paul McCartney 

23. 6. David Bowie

29. 6. Lenny Kravitz 

 1. 7. Metallica

23. 7. Santana

"Stanice metra Kolbenova je schopna odbavit za jednu hodinu 20 tisíc lidí. Je také domluveno, že by místo čtyř silničních pruhů sloužily pro přepravu pouze dva a zbylé dva by fungovaly jako další parkoviště," dodal Řihák.

Reklama

Související témata:

Související články

T-mobile Park možná na Jižním Městě nebude

Rada městské části Praha 11 přijala ve čtvrtek na své schůzi stanovisko k plánované výstavbě koncertního areálu společnosti Interkoncerts na  Jižním Městě II....

Výběr článků

Načítám