Hlavní obsah

Klára Vytisková zpívá s Erikou Stárkovou o změně

Právo, jaš, kul

Po loňské desce Love Is Gold a speciálním live session z pražské Meet Factory nazvaném Live 2020 přichází zpěvačka Klára Vytisková se zbrusu novým singlem Change. Píseň, kterou složila během prvního lockdownu, pojednává o potřebě změny. S Vytiskovou v ní uslyšíte herečku Eriku Stárkovou. Klip natočil Petr Lexa, jinak zpěvák kapely Slza.

Klára Vytisková a Erika Stárková v klipu k písni Change Video: Supraphon

 
Článek

„Písničku Change, tedy Změna, jsem napsala hned po tom, co jsme zůstali na jaře v lockdownu. Všem se nám ze dne na den obrátil život vzhůru nohama a bylo jasné, že se ještě hodně změní, a že budeme chtít možná změnit i něco u sebe. Přivedlo to mé myšlenky k tomu, že Svět potřebuje změnu a změníme to jen když začneme každý u sebe,“ komentuje Vytisková svůj nový singl.

Ten poprvé zazněl v akustické session pro Vogue CZ loni na jaře. Od té doby zpěvačka s písní ušla ještě poměrně velký kus cesty ve spolupráci s klávesákem své kapely Janem Alešem, s nímž píseň produkovala.

„A pak do rozjetého vlaku naskočila Erika Stárková, skvělá herečka a super holka, která dodala pár svých vokálů a vrhli jsme se na video…“ doplňuje Vytisková.

Minimalistický, ale o to působivější videoklip či částečně lyric video, který společně s Vytiskovou režíroval Petr Lexa ze skupiny Slza, je pak jakýmsi odlehčeným kontrastem k samotnému závažnému textu písně o potřebě změny.

„Video mělo být jen rozpohybovaná jednozáběrovka. Nechtěli jsme v téhle době velké produkce, chtěla jsem dát důraz na text, nebyl prostor na děj. V podstatě jsme to těžké téma pojali s lehkostí. Tak, že nám lockdown ukázal, i jak moc je třeba vážit si maličkostí. Třeba že nám chybí jen potkat se s kamarádkou, pobavit se, podělit se o porci kvalitních hranolek s kečupem a zkrátka jen tak být,“ vysvětluje držitelka Ceny Anděl 2015 v kategorii Zpěvačka roku.

Petr Lexa, pro nějž je klip Change režisérskou prvotinou, pak ke klipu dodává: „S Klárou jsme si padli no noty už při natáčení našeho pořadu Slza &. Viděla mě, jak pobíhám současně před kamerou i za kamerou, a tak jsme se úplnou náhodou dostali přes hudbu až k mojí videotvorbě, a nakonec až k natočení lyric videa. Mám za sebou spoustu klipů pro naši kapelu Slza, ale vždycky jsem byl jen u zrodu námětu, případně scénáře, a pak už jsem si jen stoupl před kameru a poslouchal pokyny režiséra. Přiznám se, že se musím často krotit, abych jim do toho moc nemluvil. Asi nemoc z povolání. Až právě s Klárou jsem si poprvé vyzkoušel, jaké to je stát při natáčení klipu na druhé straně kamery...“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám