Hlavní obsah

Kiss se zlobí, že nejsou v rockové síni slávy. Je tam dokonce Madonna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uražená skupina Kiss se stále nemůže smířit s americkou rockovou síní slávy (The Rock and Roll Hall of Fame), která je nepřijala do svých řad. Letos dojde na skupiny Guns N' Roses, Beastie Boys a Red Hot Chili Peppers, a Kiss zase ostrouhají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Kiss

Článek

Už v roce 1999 existovali Kiss dost dlouho na to, aby splnili základní limit pro členství v síni slávy, ale nikdo je tam nechce ani po třinácti letech. Frontman Gene Simmons se tím zjevně užírá a letos na pořadatele zase zaútočil.

"Už se z toho stal vtip,“ řekl na tiskové konferenci k turné Kiss. „Přemýšleli jsme o tom a řekli si, že to prostě koupíme a všem dáme padáka.“

Skupina Kiss sice není a nikdy nebyla tak umělecky významná, aby dostávala ceny, ale i přes všechny projevy jejich ješitnosti Gene Simmons upozornil na zajímavý jev. Když tam nejsou Kiss, proč je tam Madonna? Její uvedení do rockové síně slávy vyvolalo před lety  vlnu rozpaků v celém hudebním světě.

"Madonna, Blondie, Tone Loc, kdo sakra ví, co je tam ještě za disko? Je to pro ně vlastně urážka, protože se nedostali do taneční síně slávy, protože to přece dělají. Jsou to taneční, diskotékoví hudebníci. Nepatří do rock and rollu," řekl Simmons.

Jeho kolega Paul Stanley dodal, že síň slávy už se teď dostala do bodu, kdy se snaží vyškrábnout někoho, kdo by byl ještě použitelný. „Se vší úctou, když se dostanete k Patti Smith, tak už jste dva kroky od Peta Seegera."

Reklama

Výběr článků

Načítám