Hlavní obsah

Karlovarský festival má vlastní distribuci, do kin pošle Sorrentinovo Mládí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary vytvořil ve spolupráci s Českou televizí a distribuční společností Aerofilms novou distribuční značku KVIFF Distribution. Pod tou bude do českých kin uvádět zajímavé filmové tituly ze světové produkce, jako první to bude snímek Paola Sorrentina Mládí.

Trailer k filmu MládíVideo: Aerofilms

 
Článek

„V tomto případě šlo o jednoznačnou volbu. Mládí se stalo doslova ikonickým filmem 50. ročníku karlovarského festivalu, bylo nadšeně přijato publikem napříč generacemi, získalo Cenu diváků, kterou převzal jeden z hlavních představitelů, Harvey Keitel,“ komentoval uvedení filmu do distribuce prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

„Navíc s režisérem Paolem Sorrentinem nás pojí velmi přátelský vztah a jeho filmy se pravidelně těší mimořádnému zájmu karlovarského publika,“ dodal.

Režisér Sorrentino je považován za následníka legendárního Federika Felliniho. Mládí bude mít v kinech premiéru 8. října.

Karlovarský festival chce distribucí filmů uváděných v rámci každoroční filmové slavnosti dostat do kin i snímky, které by jinak složitě hledaly cestu k divákovi standardní cestou.

Foto: KVIFF

Záběr z filmu Mládí

Reklama

Výběr článků

Načítám