Hlavní obsah

Kapela UDG má nový, smutný a šokující videoklip

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Labskoústecká kapela UDG o sobě dává vědět. Natočila písničku a videoklip s názvem Plachty. Hlavním tématem je vztah mezi ženou a mužem a touha po velké lásce. Neopětovaná láska však přináší tragický konec. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

UDG v klipu k písni PlachtyVideo: archiv kapely

 
Článek

Nešťastná a neopětovaná láska je jedním z nejčastějších motivů vražd a sebevražd. Dochází k tomu, když je jeden z partnerů zhrzený či nešťastný. „V našem příběhu se jedná o psychopatickou náklonnost muže k ženě, sledování a poté nešťastný konec v podobě vraždy,“ vysvětluje zpěvák Petr Vrzák.

Režii a kameru měl na starosti Jakub Mahdal. Asistentkou režie byla Hana Melcrová, o make-up se postarala Karla Skalová. Hlavní roli v příběhu videoklipu ztvárnili herečka Lucie-Anna Zatloukalová a herec Matěj Chalupa.

Singl Plachty je teprve druhým v pořadí k připravované nové desce. První píseň Parfémy vyšla na začátku minulého roku, kdy kapela měla oslavit dvacet let na scéně koncertem ve Foru Karlín v Praze.

„Právě v době, kdy vrcholily přípravy na narozeninový koncert a zbývalo doprodat posledních pár míst, vše přerušila pandemie. Bylo to pro nás zklamání, ale už je to za námi,“ popisuje bubeník Tomáš Staněk.

V příštích měsících má kapela v plánu dokončit novou desku. „Pořád jsme ve studiu a pracujeme na nových písničkách. V rámci přeloženého koncertu ve Foru Karlín chceme pokřtít novou desku a poděkovat tak fanouškům za jejich věrnost a trpělivost. Čekání na náš narozeninový koncert a vynucenou koncertní pauzu chceme sobě i fanouškům zpříjemnit pravidelným vydáváním nových písní a klipů. Do křtu plánujeme vydat čtyři klipy,“ poodhaluje plány baskytarista Pavel Vrzák.

Pokud to situace dovolí, UDG by mohli udělat radost všem svým fanouškům 24. listopadu 2021, na kdy je narozeninový koncert kapely přeložen.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám