Hlavní obsah

Kapela Mirai si v novém klipu udělala mejdan na Kanárských ostrovech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdecko-místecká skupina Mirai zveřejnila videoklip k písni Tenkrát, která je na její dosud poslední desce Maneki Neko. Klip z Kanárských ostrovů, který tam s ní pořídil režisér Ondřej Kudyn, je plný neplánovaných scén a radosti ze života.

Mirai v klipu k písni TajemstvíVideo: Universal Music

 
Článek

„Je to takové bláznivé připomenutí si našich punkrockových začátků, kdy jsme poslouchali kapely Green Day, Blink 182, Sum 41 a spoustu dalších. Bylo to v době, kdy jsme chodili na střední, kdy jsme se mohli plně soustředit na blbosti a na své hudební hrdiny. Myslím, že se ta bezstarostnost v klipu celkem promítá,“ přibližuje zpěvák a kytaristka Mirai Navrátil singl, který napsal s Pokáčem. Produkce se jako u celého předloňského alba ujal Ondřej Fiedler.

Videoklip se natáčel na Kanárských ostrovech. „Když jsme potřebovali komparz, nestačili jsme se divit, kolik Čechů tam je. Do toho byl zrovna shodou okolností asi kilák od nás Kuba Ryba z Rybiček 48, který je pro mě takový český průkopník pop-punku. Tak jsme si napsali a mejdan byl na světě,“ přibližuje Navrátil.

„V klipu je mnoho různých výzev, které se opravdu staly a dotáhly se vším všudy. Takže Michal si odvezl kérku s názvem songu, a to předtím žádnou neměl, a třeba Sajmon jede na skejtu za zvláštních okolností,“ dodává s úsměvem a s tím, že některé nástroje dokonce nepřežily natáčení.

Mirai, tedy Mirai Navrátil, bubeník Šimon Bílý, baskytarista Michal Stulík a kytarista Tomáš Javůrek, prožívají v současné době úspěšné období. Loni dvakrát vyprodali pražskou O2 arenu, v anketě popularity Český slavík skončili druzí, ohlásili turné v českých hokejových halách a letos na přelomu dubna a května vyrazí na slovenské turné. V posledních měsících pracují na nové, v pořadí čtvrté studiové desce, kterou točí v Berlíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám