Hlavní obsah

Kapela Květy ohlašuje novou desku dvěma singly. Videoklip má Robot

Právo, jaš, kul

Dvacet let vydává alba brněnská skupina Květy. Za každou dekádu nyní zveřejňuje jeden singl ze své nadcházející deváté řadové desky nazvané Květy Květy. První videoklip vznikl ke skladbě Robot. Je o nenaplněné lásce a ve spolupráci s Martinem E. Kyšperským ho natočil Jan Fuksa. Druhým singlem je skladba Do tmy, v níž se zpívá o tom, že se někam řítíme a nevíme kam.

Skupina Květy ve videoklipu k písni RobotVideo: Indies Scope

 
Článek

Většina tvůrců se dnes snaží jít cestou co nejčistšího digitálního obrazu, autoři videoklipu ke skladbě Robot ale záměrně použili co nejšpinavější mix různých zdrojů.

„Pracovali jsme s videem baletek natočeným kdysi dědou Jana Fuksy i procházkou zaznamenanou na mobil v co možná nejmenším rozlišení. Každý kousek videa je ošetřen barevnými filtry a často taky propojen s druhou projekcí, kterou jsme vyráběli snímáním věcí na zeď,“ říká frontman kapely Květy Martin E. Kyšperský.

„To video je způsob, jak si zatančit s někým, kdo je nepřítomný. Potkávají se v něm lidé, kteří se nikdy neviděli,“ dodává.

Foto: Lenka Sedláčková

Skupina Květy se hlásí dvěma singly.

Album Květy Květy je především intimní vztahová deska. Pojednává o touze a izolaci, která začala dávno předtím než korona. O tom, že jediné, co má váhu, jsou mezilidské vztahy. Také proto kapela pro první videoklip vybrala skladbu Robot.

Vizuální podobu druhého singlu Do tmy Květy představí až u příležitosti vydání alba. „Já k tomu napsal text o tom, že se řítíme a nevíme kam. Ale když o tom zpětně přemýšlím, tak to nemusí být jen negativní. Nemít jistotu je někdy jednoduše dobrodružné. Ty písně jsou o tom, jak se snažím se nebát. A taky o tom, že jediné, co má váhu, jsou mezilidské vztahy,“ říká Kyšperský.

Album Květy Květy vyjde 17. listopadu 2020 u Indies Scope. Obsahuje jedenáct skladeb a nahrávalo se ve studiu Jámor s producentem Ondřejem Ježkem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám