Hlavní obsah

Kapela I.V.M. natočila nový klip se silným příběhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina I.V.M. pochází z Podivína na jižní Moravě, z kraje vína. V uplynulém roce plném omezení měla dost času na skládání, a tak se rozhodla natočit nové album. Ponese název Exit 41 a bude na něm i nový singl Chvíli sám, který je zatím nejemotivnější skladbou, kterou skupina nahrála.

Kapela I.V.M. v klipu k písni Chvíli sám.Video: archiv kapely

 
Článek

Každá píseň z alba má svůj příběh, ten pro Chvíli sám není jednoduchý ani veselý. Píseň vznikla v době, kdy zpěvákovi Radimu Pacalovi diagnostikovali těžké onemocnění.

„Loni jsem zažil nejtěžší chvíle v životě. V únoru mi diagnostikovali rakovinu slinivky a v tu chvíli se mi převrátil život doslova naruby. Později mi sice diagnózu upřesnili na neuroendokrinní tumor na slinivce, nicméně pořád šlo o vážnou situaci. Chodil jsem do lesa, který miluji, a přemýšlel jsem, co musím rychle dokončit a dodělat, protože nemoc asi půjde velice rychle. Někomu to může přijít zvláštní, ale kromě rodiny, jež je pro mě přirozeně na prvním místě, jsem myslel také na naši hudbu, a na to, abych stihl dodělat rozpracované písničky na nové album, protože jsem chtěl, aby po mně něco zůstalo,“ vypráví Pacal.

„Vím, že Radim chtěl tehdy utéct pryč, být sám, nechtěl ani chápat věci, které se kolem něj dějí, měl pocit, že okolí mu ani nerozumí. Dnes jsem pyšný na to, jak to Radim zvládl a doslova se obětoval pro kapelu. Na léto jsme měli domluvené turné s Xindlem X a nechtěli jsme ho zklamat. Radimův stav se po operaci měnil ze dne na den. Dodnes si pamatuji, jak jsme jeli na první koncert a on se nadopoval obrovským množstvím prášků a čokolády, aby sebral veškerou energii a vstoupil na pódium. Nikdo nic nepoznal, ale následně se z toho týden dostával, protože jeho tělo na to ještě nebylo připravené.” říká kytarista Svaťa Hřebečka.

Natáčení aktuálního klipu Chvíli sám bylo opět v režii Radima Věžníka, který stojí i za předešlými klipy, například již zmiňovanou filmovou píseň Vzpomínám nebo zatím nejznámější hit s Evou Burešovou Já tě znám. Nová píseň má specifickou atmosféru a text vystihuje nejen těžké zpěvákovo období, ale i atmosféru minulých měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám