Hlavní obsah

Kameňák se drží, Bond sestupuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komedie Kameňák, prozatím poslední počin režiséra Zdeňka Trošky, přilákala o víkendu 24 680 diváků a udržela si tak druhé místo v žebříčku návštěvnosti kin Unie filmových distributorů. Gluma v druhém díle Pána prstenů si v kinech nenechalo ujít téměř 70 tisíc lidí, což snímku stačilo k uhájení zlaté pozice.

Foto: Pavla Hlavatá

Rally Krkonoše 2010

Článek

Film Zdeňka Trošky sešitý ze samých "kamenných" vtipů si oproti prvnímu víkendu v kinech nenechalo ujít o necelých 10 procent více diváků. I minulý víkend však Kameňák s 24 680 diváky zůstal zhruba o 400 lidí za Harry Potterem, který se drží na třetím místě. V tržbách však o více než 400 tisíc korun zvítězil český snímek. Tajemná komnata si za víkend připsala dalších 2,30 mil korun, zatímco Kameňák stál lidem za utracení 2,78 mil.

Bondovi dochází dech. O sestup tohoto snímku ze čtvrtého na páté místo se postarala filmová novinka Hladina adrenalinu. Neohrožení mladíci mají přeci jen více sil a s veteránem špiónů si, alespoň pro tento týden, poradili. Nervy si do kina přišlo pocuchat 16 111 lidí, zatímco na Bonda myslelo jen 12 208 diváků, což je o 5 tisíc méně než před týdnem. Do TOP 10 se protlačila ještě jedna filmová novinka a to Kurýr, který si díky 5530 divákům připsal šestou příčku.

Z TOP 10 vypadl druhý český zástupce Fimfárum Jana Wericha, který se nově usídlil na 12. místě. Na 14. místě zůstává Děvčátko, film debutujícího režiséra Benjamina Tučka o cestě mezi byty, postelemi a sny.

Snímek Nebe, oceněný stříbrnou Německou cenou a nominovaný na Zlatého medvěda na Berlinale 2002, kultovního německého režiséra Toma Tykwera se sice do TOP 10 neprobojoval, nicméně na 11. příčce zaznamenal největší skok a to o 26 příček. Diváky omrzel Cucák, když jej z 11. místa odstrčili až pozici dvacátou, čímž si připsal největší pokles.

Reklama

Související články

Troškův Kameňák stříbrný

Lidé si na novou komedii Zdeňka Trošky Kameňák cestu do kina našli. První víkend v distribuci si snůšku "kamenných vtipů" nenechalo ujít 23 395 diváků,...

Výběr článků

Načítám