Hlavní obsah

Kabát chce od pořadatelů Českého slavíka vysvětlení, proč odečetli hlasy Ortelu

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Kabát žádá po agentuře Musica Bohemica, která je pořadatelem ankety popularity Český slavík Mattoni, aby jí vysvětlila, co přesně je za tím, že skupině Ortel byly odečteny v hlasování body. Agentura to totiž uvedla v prohlášení, které zveřejnila několik hodin po sobotním vyhlášení výsledků v Hudebním divadle Karlín v Praze.

Foto: Petr Hloušek

V tuto chvíli ještě skupina Kabát netušila, jak se věci kolem výsledků letošních Českých slavíků zamotají.

Článek

Kabát vydal v neděli prohlášení, podle kterého je kapela postupem pořadatele překvapena. „Neměli jsme do dnešního poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém,“ stojí v prohlášení s tím, že vyjádření pořadatele bylo až na samém konci výsledkové listiny.

„S nepředstíranou radostí jsme včera večer převzali ceny za první místo v kategorii Skupina roku, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát,” tvrdí skupina Kabát, která chce požádat pořádající agenturu Musica Bohemica o oficiální stanovisko a na základě toho se rozhodnout co dál.

„Počkáme do úterka, jak se k tomu lidé z pořádající agentury vyjádří. Potom se rozhodneme, co uděláme,“ potvrdil Právu manažer kapely Radek Havlíček.

Organizovaná akce není fér, tvrdí pořadatelé

Pořadatelé ankety Český slavík několik hodin po skončení slavnostního ceremoniálu zveřejnili prohlášení, ve kterém uvádějí, že fanoušci skupiny Ortel porušili pravidla fair play. Agentura proto kapele i zpěvákovi Tomáši Ortelovi odečetla aktuální hlasy.

„Porušení fair play spatřuje organizátor ankety především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017 (aktivní od 19. 9. 2017). Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se konkrétní subjekt stal zlatým slavíkem. Tedy nikoli aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby,” stojí v prohlášení agentury Musica Bohemica.

Při rozhodování prý neřešila obsah textů kapely Ortel. V tomto ohledu respektuje vyjádření soudního znalce, že nepřekračují zákon. Z porušení pravidel pořadatel neobviňuje skupinu Ortel ani žádnou konkrétní osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám