Hlavní obsah

John Malkovich na Pražském jaru vystoupí v kriminální Pekelné komedii

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S čerstvými informacemi seznámili novináře zástupci festivalu Pražské jaro. Podle ředitele Romana Bělora probíhá prodej lístků na koncerty 66. ročníku, který se koná od 12. května do 4. června, dobře.

Foto: Petr Horník, Právo

John Malkovich na archivním snímku

Článek

Sedmnáct koncertů ze zhruba padesáti je již vyprodáno či téměř vyprodáno. Stále jsou lístky na americkou hereckou hvězdu Johna Malkoviche, který vystoupí v kriminálním moritátu Pekelná komedie. „Jako kdyby diváci nevěřili, že je to skutečně slavný Malkovich,“ usmívá se Bělor.

Festival letos neuvede populární nokturna, koncerty po dvaadvacáté hodině, ale na příští rok je opět připravuje. Unikátní mahlerovský koncert v O2 Areně se dvěma orchestry bude jednou z nejpřitažlivějších akcí.

„Věříme, že žádné problémy kolem Sazky tomu nezabrání,“ konstatuje Bělor. Festival také připomene letošní osmdesátku brněnského skladatele Pavla Blatného promítnutím televizní verze jeho skladeb podle K. J. Erbena v kině Evald. Moderovat pořad bude Antonín Matzner.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám