Hlavní obsah

Joe Satriani chystá pro Prahu zběsilou kytarovou jízdu

Novinky, kaz

Kytarový mág Joe Satriani vystoupí ve středu 3. listopadu v pražské Tesla Areně, předskokanem mu bude Ned Evett, mistr hry na bezpražcovou kytaru.

Foto: Michal Doležal , ČTK

Joe Satriani

Článek

Joe Satriani proslul mistrovskou technikou, rychlými i dlouhými sóly, osobitým zvukem i stylem. Vydal celkem dvanáct sólových studiových alb a na dalších spolupracoval. Byl několikrát nominován na cenu Grammy. Proslul i jako učitel hry na kytaru mnoha rockových muzikantů, například Kirka Hammetta z Metalliky či Steva Vaie.

Letos v březnu si také zahrál s dalšími kytaristy na turné věnovaném Jimimu Hendrixovi. V současné době je také členem skupiny Chickenfoot, již tvoří bývalí muzikanti z Van Halen a Red Hot Chili Peppers.

Tříčlennou formaci Ned Evett and Triple Double tvoří Ned Evett, bubeník Kofi Baker a Doug Lunn, který ovládá bezpražcovou baskytaru a který nahrával také se Stingem či Brucem Springsteenem.

Američan Ned Evett je znám jako průkopník hry na bezpražcovou kytaru, jako jeden z prvních pro povrch jejího krku použil sklo. Zabývá se i výrobou bezpražcových kytar (www.fretlessguitar.com).

Vstupenky v cenách 660–935 Kč jsou k dostání v síti Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Více informací na www.charm-music.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Maestro Satriani živě z Paříže

Kytarový maestro Joe Satriani vydal záznam koncertu Live in Paris s podtitulem I Just Wanna Rock. Na dva disky se vešlo obrovské množství hudby, a tak je...

Satriani si opět zasóluje v Praze

Milovníci kytarových sól si zapíšou do diáře velký vykřičník u 3. listopadu 2010. V Tesla Aréně totiž vystoupí Joe Satriani, kytarový virtuóz, který pražskému...

Výběr článků

Načítám