Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová: Nevzdávat život

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová natáčí v Sušici film Vrásky z lásky. V rozhovoru pro Právo vyprávěla, jaké to je natáčet snímek s režisérem Jiřím Strachem po boku Radoslava Brzobohatého. Mimo jiné se na plátně objeví další uznávaní herci jako Ivan Trojan, Viktor Preiss, Aňa Geislerová, Josef Somr, Tatiana Vilhelmová a další.

Foto: Profimedia.cz

Jiřina Bohdalová: "Točíme za větru i deště, v pondělí poprvé bylo krásné počasí. Práce musí člověka bavit."

Článek

Co vás přesvědčilo o tom, že stojí za to přijmout roli ve filmu Vrásky z lásky?

Jako vždy především scénář. Jeho autor Marek Epstein patří ke špičce současné české scenáristiky, píše velmi dobře, s jemným humorem. Navíc je to příjemný mladý muž. Když se rozdával talent, charakter a sympatie, určitě si šel několikrát.

S režisérem Jiřím Strachem jsem už točila televizní film Povodeň a byla to krásná práce. Vyhovuje mi, když má režisér i vlastní herecké zkušenosti. Výborně se mi pracuje i s kameramanem Martinem Šecem, s nímž jsem nedávno dokončila televizní sérii Ach, ty vraždy. Sešli se tu zkrátka skuteční profesionálové a chytří lidé.

Vaším hlavním hereckým partnerem je Radoslav Brzobohatý, i v dalších rolích uvidíme skvělé herce – Ivana Trojana, Viktora Preisse, Jiřinu Jiráskovou, Aňu Geislerovou a další. Jak se v týmu takových osobností pracuje?

Skvěle. Opravdu je to tak, že co role, to zvučné jméno. A potěšilo mě, že někteří přijali i docela maličké úlohy. Slibuji, že až oni budou potřebovat ke svým hlavním rolím obsadit ty malé, přijdu také.

Film se odehrává na cestě, tedy v různých prostředích. Je natáčení náročné?

Rozhodně není snadné. Točíme za větru i deště, v pondělí poprvé bylo krásné počasí. Práce musí člověka bavit. A mě to baví, má postava bývalé herečky, která se ještě jednou rozhodne o něco usilovat, je těžká, ale pěkná. Mám ji ráda. Je to zápas a to je dobře.

Vydala byste se vy sama na takovou cestu?

Když máte cíl, jako má ona, vydal by se na ni každý, kdo nevzdal život. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám