Hlavní obsah

Jeff Beck uchvátil kytarovým uměním, Johnny Depp pobláznil fanynky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aplaus několika tisíc lidí v pondělí v pražském O2 universu sklidil společný rockový koncert slavného kytaristy Jeffa Becka a populárního herce Johnnyho Deppa.

Foto: ČTK/LEHTIKUVA/Jussi Nukari

Johnny Depp

Článek

Osminásobný držitel Grammy a člen rockové síně slávy Beck v první polovině koncertu nabídl několik instrumentálních skladeb ze své bohaté kariéry, zhruba po padesáti minutách se k němu za potlesku publika připojil s kytarou a zpěvem Depp.

Beck oblečený do prostého bílého trička a šedivých kalhot nabídl publiku několik vlastních skladeb i převzaté písně, jako You Know You Know od Mahavishnu Orchestra nebo Stratus z repertoáru Billyho Cobhama. „Když slyším jeho skvělou hru, mám chuť po příchodu domů rozšlapat svoji kytaru a nechat hraní,“ komentoval jeden z posluchačů umění hudebníka, kterého časopis Rolling Stone zařadil mezi stovku nejlepších kytaristů všech dob.

Foto: ČTK/LEHTIKUVA/Jussi Nukari

Jeff Beck

Příchod Deppa na jeviště vzbudil velký ohlas zejména u dámské části publika. Mnohé z přítomných žen a dívek si známého herce natáčely na mobil a některé jeho největší příznivkyně se snažily z míst k sezení proniknout pod pódium.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp a Jeff Beck na květnovém koncertu v Londýně

Depp, který vedle zpěvu střídal akustickou a elektrickou kytaru, s Beckem mimo jiné zahrál píseň Isolation, kterou spolu nahráli před dvěma lety. Beck stejně jako při svém předchozím koncertu v roce 2014 na terase Jízdárny Pražského hradu v závěru vystoupení zařadil skladbu A Day in the Life z repertoáru Beatles. Ze své doprovodné skupiny nechával slavný hudebník největší prostor baskytaristce Rhondě Smithové.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám