Hlavní obsah

Je všechno dobrý? Oceněná hudebnice Marie Kieslowski vydává první sólovou desku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, pianistka a písničkářka Marie Kieslowski vydává první sólové album Je všechno dobrý? s deseti autorskými písněmi. Bude dostupné od pátku 2. prosince na všech streamovacích platformách. Novinky jej uvádí v exkluzivní premiéře.

Foto: Tereza Kunderová

Marie Kieslowski

Článek

„Touhu napsat vlastní píseň, objevit svůj zvuk a jazyk, tu jsem v sobě nosila dlouho, ale vždy byl důvod, proč to nezkusit. Změna přišla, když se nám narodila dcera, přestala jsem chodit do práce a po narození syna opustila i zaběhnuté duo Kieslowski,“ uvedla Marie Kieslowski.

A pak pokračovala: „Vznikl mentální prostor a domácí klima, které se už nikdy nebude opakovat. Najednou to ze mě začalo vylézat skoro samo. Jakési bezčasí a izolace od veřejného světa pak ještě podtrhl první lockdown a já věděla, že dělám na svojí první desce.“

Marie Kieslowski

  • Působí na české hudební scéně od roku 2010, kdy spolu s Davidem Pomahačem založila “urban folkové” duo, které jí dalo jméno. Duo Kieslowski vydalo tři studiová alba. To poslední z roku 2014 s názvem Mezi lopatky obdrželo mj. nominaci na ceny Apollo.
  • Po rozpadu Kieslowski působila Marie v projektu Jakuba Königa Zvíře jménem Podzim. S jeho druhým (a posledním) albem Září získala kapela hned dvě ceny Anděl – za Objev roku a v kategorii Alternativa a elektronika.
  • Po ukončení činnosti projektu Zvíře jménem Podzim se již věnuje jen sólové kariéře.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Mezi lopatky - Kieslowski, Tiché lásky - Kieslowski

Reklama

Související témata:
Marie Kieslowski

Výběr článků

Načítám