Hlavní obsah

Jazzové, rockové i klasické kytary zazní na festivale Kytara napříč žánry

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se vrací Kytara napříč žánry, festival, na němž v různých českých městech vystoupí virtuózní hráči z Austrálie, Japonska, Španělska i Ameriky. Přijedou Tommy Emmanuel, Peter Finger nebo Kazuhito Yamashita.

Článek

Festival zahajuje 14. října v Národní technické knihovně v Praze Australan Michael Fix společně s předním tuzemským flamencovým kytaristou Petrem Vítem a jeho dcerou, tanečnicí Veronikou.

Hlavní hvězdou má být australsko-americký kytarista Tommy Emmanuel, jenž u nás už několikrát s úspěchem vystupoval. Představí nejžádanější hity i novou desku Little By Little.

Emmanuel byl už dvakrát nominován na Grammy a v roce 1999 získal i titul CGP (Certified Guitar Player) za celoživotní přínos ve hře na kytaru. Čtenáři australské mutace slavného magazínu Rollingstone ho prohlásili za nejpopulárnějšího kytaristu v zemi.

Dále můžete posoudit třeba umění dvanáctiletého španělského "génia" Amose Lory nebo německé kytarové osobnosti Petera Fingera. Zahraje i japonské duo, Kazuhito Yamashita s dcerou Kanahi, a zástupci domácí scény - profesor Konzervatoře Pardubice Petr Saidl se známým houslistou Bohuslavem Matouškem. Přijede také bigbítová americká kytaristka Janet Robin a další.

Koncerty se uskuteční v Praze, Benešově, Černošicích, Chýni, Dolní Poustevně, Varnsdorfu, Pardubicích a po několika letech také na území Německa. Podrobnosti najdete na www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám