Hlavní obsah

Jakubiskův nový film je dokončený

Právo, jaš, kul

Režisér Juraj Jakubisko dokončil film Perinbaba a dva svety. Magický příběh o cestě za štěstím je volným pokračováním pohádky z roku 1985 Perinbaba. Od světové premiéry Perinbaby v Benátkách uplynulo třicet pět let. Snímek tehdy získal významná ocenění a byl také velkým návratem pro hlavní představitelku, italskou umělkyni Giuliettu Masinu.

Trailer Perinbaba a dva světyVideo: Bontonfilm

 
Článek

Zesnulá herečka se díky moderním technologiím objeví i v novém příběhu Perinbaba a dva světy. „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ uvedl Jakubisko.

Nový výpravný film Perinbaba a dva svety je příběhem Lukáše, syna Alžbety a Jakuba z Perinbaby z roku 1985, jenž se vydá na cestu za štěstím. Jedná se tedy o vyprávění další generace, ve kterém dominují fantazie, humor a poezie. V novém snímku nebude chybět řada trikových scén a filmových kouzel.

Foto: Bontonfilm

Ve filmu hraje i Daniel Nekonečný.

„Můj Lukáš se rozhodne jít do světa hledat štěstí a lásku. Na své pouti se často dostane na rozcestí a musí si vybrat, kterou cestou se vydá. A každé rozhodnutí, ať už dobré, nebo špatné, mu změní život. Stejně jako nám v reálném životě. Vytvořil jsem bizarní svět snů, který se stává realitou,“ vysvětlil Jakubisko.

Foto: Bontonfilm

Ve filmu Perinbaba a dva svety dojde i na bojové scény.

Lukáše, hlavní postavu nového příběhu, ztvárnil mladý herec Lukáš Frlajs. V hlavní ženské roli se objeví Valéria Frištik. Dále se diváci mohou těšit na Ivana Romančíka, Reného Štúra, Dana Nekonečného, Valerii Zawadskou, Andreu Verešovou a další. Premiéra filmu je naplánována na 10. prosince.

K pohádkovému příběhu o vládkyni sněhu a větru Perinbabě, kterou před třiceti pěti lety Jakubisko vymyslel, vyjde v listopadu také audiokniha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám