Hlavní obsah

Ian Gillan z Deep Purple přinese na sólovce rock s arabskými vlivy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od devátého března se bude prodávat sólové album zpěváka Iana Gillana One Eye to Morocco. Jak název napovídá, kromě klasického rocku se na něm projeví i marocké vlivy.

Článek

Ian Gillan vydal loni DVD „živák“ Live in Anaheim, One Eye to Morocco bude první studiovou nahrávkou s novým materiálem od roku 1997.

Gillan je dnes jedním z nejslavnějších rockových vokalistů vůbec. Ještě stále táhne dál čtyřicet let starou hardrockovou legendu Deep Purple a intenzivně koncertuje. Ze skupiny bohužel odešli klíčoví hráči nejslavnější éry Richie Blackmore (kytara) a Jon Lord (varhany "hammondky").

Ian Gillan v průběhu let vydával také sólové desky, dokonce byl krátce i zpěvákem Black Sabbath. Zpíval také v muzikálu Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice Jesus Christ Superstar.

Sólové věci občas vydává i Lord, který mívá značný kritický ohlas. To se nedá říci o Blackmorovi, který již řadu let provozuje projekt Blackmore's Night, jemuž kritika stále častěji vytýká balancování na pokraji kolotočářského kýče.   

Reklama

Výběr článků

Načítám